Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Endnu et sammenbrud i EUs budgetforhandlinger

For anden gang på en uge er forhandlingerne om EUs budget for 2013 brudt sammen. Europaparlamentet har meldt afbud til det møde, der skulle have fundet sted tirsdag aften.

Endnu en gang er forhandlingerne om EUs 2013-budget brudt sammen. Så sent som i torsdags brød forhandlingerne sammen første gang, og de blev genoptaget tirsdag, hvor de så igen endte med et sammenbrud. Det skriver EuropeanVoice.com.

Medlemmer af Europaparlamentet nægter at deltage i forhandlingerne om EUs budget for næste år, der skulle have fundet sted ved et møde mellem EUs medlemslande, Europaparlamentet og Europa-Kommissionen tirsdag aften i Belgiens hovedstad Bruxelles.

Parlamentets formand, Martin Schulz, har fortalt til lederne af i alt 15 EU-lande, at mødet er aflyst på grund af uenighed om EUs restbudget for 2012. Baggrunden for aflysningen er ifølge formanden, at flere medlemslande holder fast i deres modstand mod en anmodning fra Europa-Kommissionen om ni milliarder euro under 2012-budgettet. Det er især Storbritannien, Danmark, Holland og Sverige, der er imod. De bakkes op af Østrig, Finland, Frankrig og Tyskland, der dog ikke er ligeså stærke modstandere af anmodningen fra Europa-Kommissionen.

I og med at medlemmer af Europaparlamentet nægter at deltage i mødet, betyder det, at Europa-Kommissionens nuværende udkast til et EU-budget for 2013 igen ikke har fået opbakning fra hverken Europaparlamentet eller et vægtet flertal af EU-medlemslandene.

Medlemslandene vil nu indgå i uformelle samtaler med Europa-Kommissionen for at finde ud af, om et kompromis kan være muligt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.