Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Endnu en sort boks fra AirAsia-flyet fundet

Boksen med data fra det styrtede AirAsia-fly er mandag bragt op af dykkere. Samtidig er boksen med piloternes kommunikation lokaliseret ved en brækket vinge.

INDONESIEN: Eftersøgningen af de såkaldt sorte bokse fra AirAsia-flyet, som styrtede i Javahavet 28. december, har de seneste døgn været succesfuld. Mandag bjærgede dykkere ifølge Reuters den boks, der indeholder data om flyets bevægelser op, fra havbunden. Boksen, der har siddet i flyets halestykke, lå et stykke fra det sted, hvor halepartiet blev fundet. Meddelelsen om bjærgningen af den sorte boks blev givet af lederen af eftersøgningen, Fransiskus Bambang Soelistyo:

»Klokken 07.11 lykkedes det os at hente den boks op, der indeholder flyets data,« fortalte han på et pressemøde. Samtidig meddeler myndighederne, at flyets anden sorte boks nu er lokaliseret ved hjælp af de elektroniske signaler, den udsender, og at boksen ligger tæt ved en vinge, der er revet af skroget. Denne boks indeholder den kommunikation, der er blevet ført i cockpittet mellem piloterne indbyrdes og mellem dem og flylederne.

De sorte bokse, der i virkeligheden er orange, er konstrueret til at modstå styrt og vandtryk og er udstyret med en radiosender, der ved hjælp af et batteri kan sende signaler i en måned, og som kan opfanges af eftersøgningsmandskabets udstyr.

Boksen ved vingen er endnu ikke hentet op, men når det sker, vil den sammen med den første boks sætte efterforskerne i stand til at rekonstruere de sidste skæbnesvangre minutter i flyet.

Efter en times flyvning mod Singapore bad piloten om lov til at stige for at undgå et voldsomt uvejr. Anmodningen blev i første omgang afslået, men blev kort efter imødekommet. På det tidspunkt var forbindelsen til flyet død.

Det er antagelsen, at flyet har foretaget en brat stigning, og derefter er styrtet ned med 162 om bord.

Ingen overlevede.

Når begge bokse er hentet op forbindes de med en computer, der lagrer informationerne. Selve afspilningen tager blot en dags tid, men selve analysen af boksenes data, vil ifølge Reuters vare et par uger. Før da er det ikke muligt at sige noget endegyldigt om årsagen til styrtet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.