Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Endnu en minister forlader Morsi

Minister nummer to kvitter den egyptiske regering, der ellers bakker op om præsidenten.

Mohamed Mahsoub begrunder sin exit med, at Morsis regerings politik strider mod hans personlige overbevisning.
Mohamed Mahsoub begrunder sin exit med, at Morsis regerings politik strider mod hans personlige overbevisning.

Endnu en minister er sprunget fra den egyptiske regering, som ellers har bakket op om præsident Morsi, oplyser Reuters.

Der er tale om Mohamed Mahsoub med ansvar for såkaldte juridiske og parlamentariske anliggender, og som er medlem af et moderat islamistisk centrumparti, der hidtil har støttet Morsi.

Ifølge nyhedsbureauet AFP begrunder Mohamed Mahsoub sin beslutning med, at meget af regeringens politik og bestræbelser strider mod hans personlige overbevisning.

Mohamed Mahsoubs afgang kommer kun to dage efter, at en anden fremtrædende minister sprang fra regeringen. Her var der tale om kommunikationsminister Hany Mahmoud, der gik med en begrundelse om, at han var ude af stand til at acceptere den »arbejdskultur«, der hersker i regeringen.

Efter vedtagelsen af landets omstridte forfatning skal der ifølge lovgivningen afvikles parlamentsvalg indenfor to måneder, og i Cairo er der nu spekulationer om, at præsident Morsi vil omdanne sin regering op til parlamentsvalget og udskifte helt op til otte ministre.

Blandt de ministre, der skulle stå for fald, er ifølge Reuters landets økonomiminister.

Egyptens økonomi hænger i laser efter de seneste to års omvæltninger, og for præsident Morsi samt en kommende islamistisk domineret regering er det altafgørende at få landet bragt tilbage på et sporet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.