Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

En halv million amerikanere har ingen strøm

Den kraftige snestorm Nemo har efterladt hundredetusinder af amerikanere uden strøm. Mindst en person har mistet livet under snestormen, som ifølge meteorologer kan blive historisk.

Den kraftige snestorm har ramt de nordøstlige dele af USA - og har afbrudt strømmen for tusinder.
Den kraftige snestorm har ramt de nordøstlige dele af USA - og har afbrudt strømmen for tusinder.

USA: Det nordøstlige USA hærges i øjeblikket af en voldsom snestorm, som har medført strømnedbrud i store dele af regionen New England.

Ifølge CNN har omkring en halv million borgere i regionen ingen strøm, og det betyder kolde og mørklagte huse, beretter TV-stationen.

En person har mistet livet under snestormen, som har fået tilnavnet Nemo. Det bekræfter politiet i Poughkeepsie i delstaten New York som oplyser, at den pågældende døde i en færdselsulykke forårsaget af de kraftige snemasser.

Snestormen ramte USA fredag, og vil i løbet af lørdagen brede sig ind over New England til delstaterne Rhode Island, Massachusetts og Maine.

Enkelte steder venter meteorologerne ifølge BBC op til 91 centimeter sne, og det har blandt fået New York Citys borgmester, Michael Bloomberg, til at advare byens borgere mod at bevæge sig ud.

Han har i stedet foreslået, at de bliver hjemme og slapper af ved at lave mad eller se en film. Selv afslørede borgmesteren, at han har planer om at indhente noget søvn, skriver Reuters.

Michael Bloomberg har oplyst, at myndighederne har indkaldt sneplove og indkøbt 250.000 ton vejsalt til at strø ud over de sneklædte gader i millionbyen. Myndighederne har bedt bilister være opmærksomme på dybe snedriver, som vindstød på op til 120 kilometer i timen ventes at forårsage.Tusindvis af fly er blevet aflyst på grund af snevejret, og herhjemme har SAS også aflyst en afgang til New York.

USAs nationale vejrcenter har vurderer, at det kan ende med en historisk snestorm, skabt af en unik vejrkombination, hvor to vejrsystemer, polare og subtropiske jetstrømme, mødes.

Guvernørerne fra Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York and Maine har alle erklæret undtagelsestilstand, mens Connecticuts guvernør Dannel Malloy har lukket alle delstatens motorveje for alle andre køretøjer end redningskøretøjer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.