Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Klumme

En flyvende konge, en hjernedød nøgenmodel og en smagløs reklame for fastfood

Hollands konge flyver i hemmelighed sine undersåtter rundt, en playboymodel er lidt for kropsfikseret og McDonald's har været alt for smagløse i en ny reklame. Det er ugens...

Hollands kong Willem-Alexander (til højre) har i mange år fløjet lejlighedsvis som pilot for KLM - ofte sammen med Maarten Putman, der ses til venstre. Indtil nu har det dog været hemmeligt, at han har fortsat tjansen efter at han i 2013 overtog tronen fra sin mor.
Hollands kong Willem-Alexander (til højre) har i mange år fløjet lejlighedsvis som pilot for KLM - ofte sammen med Maarten Putman, der ses til venstre. Indtil nu har det dog været hemmeligt, at han har fortsat tjansen efter at han i 2013 overtog tronen fra sin mor.

… hemmelige pilot

Man skulle mene, at pligterne som majestæt fylder rigeligt i dagligdagen. Samtidig kunne man tro, at det var temmelig stressende at have ansvaret for et passagerfly fuld af mennesker.

Men for Hollands kong Willem-Alexander er rollen som pilot så afstressende, at han i hemmelighed har haft en dobbeltrolle som monark og pilot, siden han afløste sin mor på tronen i 2013. Det fortæller han ifølge BBC til den hollandske avis De Telegraaf.

»Man har et fly, passagerer og besætning, som man er ansvarlig for. Man kan ikke tage sine problemer med sig i luften. Man lukker helt af for en tid og fokuserer på noget andet,« forklarer kongen.

Det var offentlig kendt, at han indtil han blev konge fra tid til anden havde fløjet som pilot, men det er først nu kommet frem, at han er fortsat i den rolle inkognito.

Kongen blev sjældent genkendt i sin pilotuniform og han har af indlysende årsager aldrig brugt sit navn, når han skulle informere passagererne, men blot budt dem velkommen på vegne af kaptajnen og besætningen.

… bodyshaming

Der er bestemt ikke noget galt i at være glad for sin egen krop. Mere problematisk er det naturligvis straks, hvis man synes, at man skal udskælde andres figur og helt galt bliver det, hvis man ligefrem håner andre offentligt med nøgenbilleder af dem, som man har taget uden deres samtykke.

Det burde være indlysende for de fleste, men tilsyneladende er almindelig takt og tone, indblik i almen jura eller bare en intelligenskvotient over stuetemperatur ikke et krav for at blive model i Playboy.

I hvert fald risikerer den tidligere playboymodel Dani Mathers et halvt års fængsel og en bøde på omkring 6.700 kr., efter at hun i hemmelighed har taget et nøgenbillede af en 70-årig kvinde i omklædningsrummet i sit lokale fitnesscenter, der er en del af kæden LA Fitness. Det skriver The Independent.

»Hvis jeg ikke kan glemme dette syn, kan I heller ikke,« skrev Mathers under billedet, som hun lagde op på sin Snapchat-profil.

  Mathers er siden blevet bortvist fra alle LA Fitness’ centre.

… shitstorm

McDonald’s har altid gjort meget ud af at henvende sig til børn. Fra legerum og børnefødselsdage til fastfood-gigantens betragtelige bidrag til projekter, der skal hjælpe syge børn.

Men en ny reklame i Storbritannien har givet bagslag i en sådan grad, at den blev hevet af skærmen efter få dage og McDonald’s gik ud og undskyldte for den, skriver Washington Post

I reklamen går en dreng med sin mor, der fortæller om hans afdøde fars interesser. For hver egenskab, hun nævner, bliver sønnen mere og mere nedslået, fordi han ikke har noget til fælles med faren. Indtil han får en Filet-O-Fish og moren kan fortælle, at det også var farens yndlingsspise.

»Ny #McDonalds reklame der kynisk udnytter en historie om en død drengs far, er ufattelig smagløs. Hvem har brug for to forældre, når man har McNuggets,« skriver en af de mange seere på Twitter.

McDonald’s har lovet at se på deres reklameudvikling for at undgå at noget lignende sker i fremtiden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.