Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

En betjent dræbt af skud i Paris: Mindst to er såret

Mindst to betjente er dræbt af skud i Paris på den kendte shoppinggade Champs Elysee. Gerningsmanden er blevet dræbt, oplyser en kilde til Reuters.

Maskeret politi på toppen af en politibil på shoppinggaden Champs Elysees.
Maskeret politi på toppen af en politibil på shoppinggaden Champs Elysees.

En betjent er torsdag aften dræbt af skud i Paris, mens to andre er alvorligt sårede. Det skriver blandt andre nyhedsbureauet Reuters med politiet som kilde. Betjenten døde umiddelbart i forbindelse med skyderiet.

Tidligere forlød det, at to betjente var afgået ved døden, men ifølge det franske indenrigsministerium er der kun tale om en, skriver Reuters.

Den franske præsident, Francois Hollande udtaler, at alt tyder på, at skudangrebene er terror.

Det skriver det nyhedsbureauet Reuters.

Politiforbundet i Paris skriver på Twitter, at den dræbte betjent blev skudt, da han holdt for rødt lys i en bil.

Politiet kom under beskydning på en af Paris’ kendte boulevarder, Champs-Élysées. Skyderiet skulle ifølge avisen Le Figaro have fundet sted på hjørnet af det berømte parisiske brasserie Fouquet og ved butikkenYves Rocher. Indbyggere og besøgende i Paris opfordres til at undgå området torsdag aften.

»Vi har ikke en præcis idé om, hvilken slags skud der er affyret,« siger en talsmand fra det fanske politi, Yvan Assioma til CNN.

Gerningsmanden er blevet dræbt, oplyser en kilde til Reuters.

En mand steg ud af en bil og begyndte at skyde med et kalasjnikov-gevær, oplyser et øjenvidne ved Champs-Élysées.

Der var mindst to gerningsmænd bag skyderiet, oplyser politiet ifølge Reuters. Den ene af dem er blevet dræbt. Han er kendt af sikkerhedstjenesterne, oplyser en politikilde.

Politiet har sendt helikoptere i luften. De flyver lavt hen over de centrale dele af den franske hovedstad, rapporterer Reuters.

Et øjenvidne har sagt til Reuters:

»Jeg kom ud af Sephora butikken og gik på fortovet, hvor en Audi 80 var parkeret. En mand steg ud og åbnede ild med en kalashnikov mod en betjent,« har øjenvidnet forklaret.

»Politimanden faldt om, jeg hørte seks skud, og jeg blev bange. Jeg havde en to-årig pige med mig og troede, vi skulle dø. Manden skød direkte mod betjenten.«

Fransk politi betegner umiddelbart skyderiet som en »terrorhandling«. Nyhedsbureauet Reuters citerer dog også tre anonyme politikilder for oplysningen om, at der kan have været tale om et forsøg på væbnet røveri.

Ifølge CNN er store politistyrker på stedet og folk bliver bedt om at holde sig væk fra området. Metrostationen Franklin Roosevelt skulle være blevet lukket af sikkerhedshensyn. Politiet har sendt helikoptere i luften. De flyver lavt hen over de centrale dele af den franske hovedstad.

En borger har lagt denne video op på Twitter, der illusterer, hvordan den enorme gade er rømmet, og politiet er talstærkt tilstede.

Ifølge Reuters har fandt et andet skyderi mulgvis sted et andet sted på Champs-Élysées cirka en time efter det første skyderi. Det er dog endnu ikke bekræftet af politiet.

Skyderiet finder sted kun tre dage inden første runde af det franske præsidentvalg søndag.

Tirsdag oplyste franske myndigheder, at to mænd på 23 og 29 år var blevet anholdt i havnebyen Marseille i det sydlige Frankrig på mistanke om, at de planlagde et voldeligt angreb forud for præsidentvalget.

Alarmberedskabet har længe været højt i Frankrig, som har været mål for en række blodige massakrer i de seneste to år, hvor over 230 mennesker er blevet dræbt, og mange er blevet hårdt såret.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, siger, at skyderiet i Paris umiddelbart ligner et terrorangreb.

»Hvad kan man sige? Det stopper bare aldrig«, siger Trump, der holdt pressekonference i Washington samtidig med, at nyheden om skyderiet i Paris tikkede ind.

OPDATERES

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.