Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elbæk: Et historisk svigt hvis USA dropper klimaaftale

Det er endnu ikke officielt bekræftet, at præsident Trump trækker USA ud af klimaaftalen fra 2015.

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk.
Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk.

Hvis det holder vand, at USA's præsident, Donald Trump, har tænkt sig at trække USA ud af klimaaftalen fra Paris, »tangerer det til at være en forbrydelse mod menneskeheden og fremtidige generationer«.

Det siger Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk.

»Det er et historisk svigt i en grad, som jeg ikke i min vildeste fantasi kunne have forestillet mig, vi skulle opleve,« siger han.

»Det her må kræve et klart modsvar fra ikke mindst EU, men også den danske regering. Men i denne her sammenhæng må det være EU, der kommer på banen,« tilføjer Uffe Elbæk.

Fra officielt hold er det endnu ikke bekræftet, at amerikanerne trækker sig fra aftalen fra 2015, der lægger op til, at klodens opvarmning skal holdes under maksimalt 2-1,5 grader i forhold til det førindustrielle niveau.

Flere medier skriver med henvisning til kilder i Det Hvide Hus, at Trump er i færd med at trække USA ud af Paris-klimaaften.

Donald Trump skrev i sidste uge på Twitter, at han ville komme med en endelig afgørelse om klimaaftalen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.