Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eksundersøger vil holde pressemøde om Scandinavian Star

Søndag holder Flemming Thue Jensen pressemøde i Oslo, hvor han fortæller om sin private efterforskning.

København: Den tidligere hovedundersøger af branden på Scandinavian Star er søndag klar til at svare på spørgsmål om de to besætningsmedlemmer, som han mener at kunne bevise, stod bag dødsbranden på skibet i 1990.

Det sker på et pressemøde i Oslo klokken 12.00, hvor han vil fortælle om "sin egen private efterforskning" til de norske medier.

- Jeg vil klæde norsk politi fuldstændig af, siger Flemming Thue Jensen til Ritzau om mødet, hvor han vil føre beviser for, at norsk politi ikke har gjort deres arbejde ordentligt i opklaringen af branden.

Tidligere er den danske lastbilchauffør Erik Mørk Andersen blevet udpeget som brandstifteren, men i 2014 blev anklagen mod ham trukket tilbage. Erik Mørk Andersen døde i branden.

- Jeg kommer til at sige så meget, så det står lysende klart for enhver, hvem det er. Men jeg sætter ikke navn på, siger han.

Flemming Thue Jensen var Søfartsstyrelsens hovedundersøger af branden på færgen, hvor 159 mennesker mistede livet natten til 7. april 1990 på vej fra Oslo til Frederikshavn.

Han har holdt sin viden tilbage for medierne i 26 år, men har gået mundtligt videre med sin viden om brandforløbet til norsk politi i to omgange. Han er dog aldrig blevet indkaldt til en afhøring.

- Jeg har kørt min egen private efterforskning, for jeg har sat mig en mission her i livet, sandheden om Scandinavian Star skal fortælles nu. Jeg er 72 år, og når jeg bliver gravet ned, så forsvinder sandheden, siger han.

Flemming Thue Jensen var en af de første om bord på færgen, da den blev bugseret til Lysekil i Sverige, og siden besøget, har branden sat i ham.

Arrene på sjælen har også været medvirkende til, at han først er klar til stå frem i medierne i dag.

- Jeg var mentalt ikke i stand til det. Hver gang jeg begyndte at tænke på Scandinavian Star, så kom ligene kravlende, siger Flemming Thue Jensen til Ritzau.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.