Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ekstremt nedbør har kostet knap 200 livet i Japan

Redningsarbejdere bliver ved med at finde døde i den værste vejrkatastrofe i landet i flere årtier.

Mens vandstanden er begyndt at falde i mange oversvømmede områder, så fortsætter redningsarbejdere med at bjærge lig, efter at ekstreme nedbørsmængder har ramt store dele af Japan.

Torsdag har de japanske myndigheder opjusteret dødstallet til 199.

Adskillige savnes stadig, og håbet om at finde dem i live svinder time for time, oplyser Yoshihide Suga, talsmand for regeringen.

Han tilføjer, at redningsoperationerne fortsætter under det, som har udviklet sig til den værste vejrkatastrofe i landet i flere årtier.

Premierminister Shinzo Abe besøgte onsdag flere af de berørte områder. Han har fredag planlagt endnu en tur til et område, der er hårdt ramt af oversvømmelser og mudderskred.

Det er mere end en uge siden, at uvejret ramte landet. Den ekstreme nedbør er siden stoppet, og vandstandene er på retur.

Redningsarbejderne nærer ikke store forhåbninger om at finde mange af de savnede i live, oplyser Yoshihide Suga.

Mindst 10.000 mennesker, der enten er blevet evakueret fra deres hjem eller reddet, er i øjeblikket midlertidigt indkvarteret på nødherberg.

Regeringen har lovet at oprette en nødhjælpsfond, der skal hjælpe de evakuerede tilbage til deres hjem.

»Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at folk ikke skal blive ved med at leve under ubehagelige forhold i nødherbergerne,« siger Shinzo Abe.

Myndighederne vil nu undersøge, hvorvidt beredskabet er godt nok til at håndtere vejrkatastrofer af dette omfang.

»I de seneste år har store nedbørsmængder forårsaget større skader, end vi har set før,« siger Yoshihide Suga.

»Vi er nødt til at se, hvad regeringen kan gøre for at reducere risiciene,« tilføjer han.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.