Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ekstrem kulde har kostet 21 amerikanere livet

Vinterstorme hærger især det østlige og sydlige USA og har indtil videre medført 21 dødsfald, der skyldes rekordlave temperaturer kombineret med stærke vinde.

Lake Michigan-stranden ved Chicago.
Lake Michigan-stranden ved Chicago.

USA: Den barske kulde, der har ramt USA, har foreløbig 21 menneskeliv på samvittigheden.

Ifølge Fox News meldes der tirsdag om 21 kulderelaterede dødsfald som følge af vinterstormvejret, der er trukket ned fra Canada og har ramt mange amerikanske stater.

Mindst fem personer omkom ifølge Fox News, efter at de var kollapset, mens de skovlede sne. Adskillige af ofrene er hjemløse, som enten har afvist at tage imod husly, eller som ikke fik tag over hovedet i tide.

Meteorologer anslår, at op mod 187 millioner amerikanere er ramt af den ekstreme kulde, der har medført temperaturer ned til 37 graders frost. Det er koldt nok til, at kogende vand, der hældes ud af en kop under åben himmel, fryser til is. Kraftige vinde forstærker chillfaktoren, og temperaturerne vil føles som minus 50 grader.

Tusindvis af skoler er lukket som følge af kulden, og flere end 6.000 flyafgange er siden søndag blevet aflyst.

I Chicago er minusgraderne så voldsomme, at selv isbjørnen i Lincoln Park Zoo nu holdes inden døre. Isbjørne kan normalt holde til meget lave temperaturer, men isbjørnen Anana har ifølge Fox News ikke udviklet den samme tykke pels, som vilde isbjørne gør, når de lever af sæler og selvdøde hvaler.

Meteorologer forudser ifølge AFP, at den ekstreme kulde onsdag vil begynde at slippe sit tag i de hårdtprøvede amerikanere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.