Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eksperter: Putin vil vende fattigdom og økonomi i sin tale

I sin tale til nationen vil Putin afsløre del af sit program for sin fjerde præsidentperiode, mener eksperter.

Torsdag giver den russiske præsident, Vladimir Putin, sin årlige tale til nationen. Scanpix/Alexander Nemenov/arkiv
Torsdag giver den russiske præsident, Vladimir Putin, sin årlige tale til nationen. Scanpix/Alexander Nemenov/arkiv

Moskva. Fattigdom, sociale reformer, økonomi og udenrigspolitik vil være på dagsordenen, når Ruslands præsident, Vladimir Putin, holder sin årlige tale til nationen torsdag.

Det vurderer russiske kommentatorer forud for talen ifølge The Moscow Times.

Siden Putin i december bekræftede, at han stiller op til en fjerde embedsperiode ved valget 18. marts, som han ventes at vinde, har han været nærmest tavs omkring sine politiske visioner.

Men det vil ændres i torsdagens tale. Særligt Ruslands økonomi vil være højt på dagsordenen, lyder det.

- Dette er folks største bekymring lige nu, siger Andrej Kolesnikov fra tænketanken Carnegie Moscow Center til The Moscow Times.

Ifølge Ruslands statslige statistikbureau, Rosstat, er realindkomster på tværs af Rusland faldet, og 19,6 millioner mennesker lever under fattigdomsgrænsen. Det er 4,2 millioner flere end i 2012.

- Vælgerne vil høre noget om højere lønninger og lavere huslejer og forbrugssatser, ligesom at de ønsker statslig priskontrol, siger politisk analytiker Abbas Galljamov.

- Putin er nødt til at adressere dette.

Særligt sundhedspleje er et nøgleproblem for mange russere, mener analytiker Jekaterina Schulmann. Især efter at mange hospitaler er lukket de seneste år, og mange andre er blevet privatiseret.

Genrejsning af Rusland som en global magt har fyldt meget under Putins styre. Analytikere mener dog, at det vil være risikabelt for Putin at fokusere for meget på udenrigspolitik i sin tale.

Vælgerne er nemlig i stigende grad bekymret for stagnering derhjemme, påpeger Jekaterina Schulmann.

- Udenrigspolitik er en kilde til angst, siger hun.

Ikke desto mindre forventer nogle kommentatorer, at Putin vil berøre emner som Syrien og det russiske forhold til USA, skriver The Moscow Times.

Men uanset hvad Vladimir Putin måtte annoncere i sin tale til nationen, så ligner det, at valgsejren er hjemme.

- Putin har opbakning fra 70 procent af vælgerne, siger politisk analytiker Jevgeny Minchenko.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.