Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ekspert tvivler på svenske feminister i Riksdagen

Selv om Feministisk Initiativ undervejs i valgkampen har stået til at komme ind i den svenske Riksdag, er det »langt fra sandsynligt«, vurderer ekspert på valgdagen.

SVERIGE: Der er ikke store chancer for, at ligestillingspartiet Feministisk Initiativ, der har profileret sig som både feministisk og anti-racistisk, kommer ind i Riksdagen.

Sådan lyder vurderingen fra Lars Hovbakke Sørensen, ekstern lektor ved Københavns Universitet og ekspert i nordiske forhold.

»Det er langt fra sandsynligt, at Feministisk Initiativ bliver valgt ind. De har fået meget omtale, og de har været meget aktive her i den sidste del af valgkampen, så der er en lille sandsynlighed for det, men den er ikke stor,« siger Lars Hovbakke Sørensen.

For at komme i Riksdagen skal partiet passere spærregrænsen på fire procent - det dobbelte af den danske - og ifølge lektoren står Feministisk Initiativ til tre procent i meningsmålingerne på søndagens valgdag.

»Der er ikke ret mange meningsmålinger her til sidst, hvor partiet har være oppe i nærheden af spærregrænsen,« siger lektoren.

Under valgkampen er partiet, der arbejder for ligestilling på flere forskellige fronter, ellers blevet spået gode chancer. Feministisk Initiativ blev grundlagt i 2005, og partiet har opstillet 47 kandidater til Riksdagen med 66-årige Gudrun Schyman i spidsen.

Ved det forrige valg i 2010 kom partiet ikke over spærregrænsen, da det kun opnåede 2,2 procent af stemmerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.