Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eks-premierminister står til at vinde valget i Japan

Den tidligere premierminister Shinzo Abe ser ud til at sikre sig et afgørende flertal ved valget i Japan.

En løftet plakat viser den tidligere premierminister og nuværende oppositionsleder, Shinzo Abe, som står til at vinde magten tilbage.
En løftet plakat viser den tidligere premierminister og nuværende oppositionsleder, Shinzo Abe, som står til at vinde magten tilbage.

Lederen af partiet Liberal Democratic Party (LDP) i Japan, den tidligere premierminister Shinzo Abe, står til at genindtage rollen som Japans leder, skriver Reuters.

Sammen med det allierede parti New Komeito står LDP til at hente et flertal på to tredjedele af mandaterne i det japanske underhus. Det viser de seneste målinger, eller såkaldte »exit polls«, transmitteret i TV, skriver Reuters. Det svarer til, at LDP står til at vinde næsten 300 af 480 pladser i parlamentets underhus, mens Shinzo Abes allierede parti New Komeito ifølge prognoserne står til at vinde omkring 30 pladser.

Det vil give de to partier de to tredjedele af pladserne, der kræves for at kunne overtrumfe det japanske parlaments overhus, hvor partierne ikke har flertal.

Den tidligere premierminister Shinzo Abe har givet løfter om øgede offentlige udgifter og en mere selvsikker udenrigspolitik.

- Hvad der står først og fremmest er at få sikret et økonomisk opsving og trække Japan ud af deflation, siger Shinzo Abe ifølge Reuters.

Shinzo Abe er tidligere leder af Japan, men fratrådte i 2007 på grund af dårligt helbred efter et problemfyldt år i embedet.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.