Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eiffeltårnet går i sort for Manchester

Eiffeltårnet slukkes for Manchester som før ved angreb på London, St. Petersborg, Stockholm, Paris og Aleppo.

Eiffeltårnet slukkes ved midnat tirsdag i respekt for ofrene for bombeangrebet i Manchester. Tårnet har før slukket lyset efter angreb på London, St. Petersborg, Stockholm, Paris og Aleppo. Scanpix/Liselotte Sabroe
Eiffeltårnet slukkes ved midnat tirsdag i respekt for ofrene for bombeangrebet i Manchester. Tårnet har før slukket lyset efter angreb på London, St. Petersborg, Stockholm, Paris og Aleppo. Scanpix/Liselotte Sabroe

Pariserne kan ikke se Eiffeltårnet skinne ved midnat tirsdag. Da slukkes lyset til minde om ofrene fra bombeangrebet i Manchester. Angrebet har kostet 22 livet og 59 er kvæstet, heraf flere alvorligt.

Eiffeltårnet er før gået i sort efter jihadistiske angreb på London, St. Petersborg, Stockholm og Paris i november 2015 og den syriske by Aleppo i december 2016.

»Med Manchester som mål ville terroristerne også angribe vore fælles værdier: En utvetydig støtte til demokrati, frihed, humanisme og fællesskab,« siger Paris' borgmester, Anne Hidalgo, i en erklæring.

»Overfor denne blinde og vedvarende trussel har storbyer pligt til at skabe en fælles front.«

Til "disse børn, disse unge mennesker, deres forældre, som er ramt af terrorisme ... vil jeg sige, at pariserne, som kender disse rædsler, står ved deres side", siger Anne Hidalgo.

Paris blev i november 2015 ramt af et flerstrenget angreb. Der var bomber mod nationalarenaen Stade de France i fodboldlandskampen Frankrig-Tyskland. Samt skyderi mod spillestedet Bataclan og populære restauranter.

I Paris holdes planlagte koncerter og andre offentlige arrangementer "selvfølgelig", fastslår Paris' borgmester.

»Det er vor måde at vise, at vi står med rejst pande, og vor livsform ikke kan rokkes. Det er det bedst mulige svar til dem, der kun anspores af fanatisme og had,« siger Anne Hidalgo.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.