Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Egyptiske medier: Hærchef vil være præsident

Til april skal egypterne til stemmeurnerne vælge ny demokratisk valgt præsident. Flere medier i landet peger på generalstabschef Abdul Fattah al-Sisi som den stærkeste kandidat.

EGYPTEN: Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt generalstabschef Abdul Fattah al-Sisi stiller op som Egyptens præsident. Nu handler det snarere om, hvornår han har tænkt sig at offentliggøre sit kandidatur.

Det konstaterer en række egyptiske medier ifølge Reuters. Medierne peger enstemmigt på al-Sisi som den oplagte kandidat til at blive landets nye præsident, selv om den 59-årige hærchef endnu ikke har offentliggjort, om han stiller op.

Det kan dog ikke vare længe, mener Mohamed Abolghar, leder af Egyptens socialdemokratiske parti og partifælle med Adli Mansour, Egyptens nuværende, midlertidige præsident.

»Han vil snart melde sit kandidatur. Og så vil han forberede sig på det forestående valg. Det er nok det mest sandsynlige, der vil ske,« siger Mohamed Abolghar, der ikke tror, at prominente liberale eller venstreorienterede politikere vil stille op og tage kampen mod hærchefen.

Mens sikkerhedskilder siger til Reuters, at det er »meget sandsynligt«, at al-Sisi offentliggøre sit kandidatur snart, afviser hæren de verserende rygter i en erklæring udsendt lørdag.

Her understreger hæren, at meldinger af en sådan karakterer ikke vil blive fremsat via anonyme kilder, som tilsyneladende har fået rygterne til at svirre. Herefter opfordrer man medierne til at udvise »større professionalisme« i måden, de portrætterer informationer af denne slags på.

Al-Sisi har selv ikke udelukket, at han vil stille op som landets præsident.

Ifølge Reuters har ingen af de kandidater, som deltog ved valget i 2012, hvor Mohamed Morsi blev valgt som landets præsident, meldt deres kandidatur.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.