Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Egyptiske demonstranter afviser dialog

Urolighederne fortsætter i Egypten, hvor demonstranter angiveligt skulle have sat ild til flere af præsidentens partis kontorer. De afviser den dialog, som præsident Morsi har lagt op til.

Demonstranter i Egypten afviser præsidentens opfordring til national dialog, og dermed er der udsigt til, at de blodige demonstrationer vil fortsætte i landets hovedstad Cairo.

Torsdag opfordrede præsident Mohamed Morsi i en TV-tale til dialog, og han foreslog at indlede denne lørdag under et møde mellem repræsentanter for landets dommere, de revolutionære unge og politiske ledere. Men der bliver ikke noget møde, hvis det står til den ledende aktivistbevægelse »April 6«, som spillede en vigtig rolle under opgøret med den tidligere præsident, Hosni Mubarak.

Egyptens største oppositionsalliance, der også er dybt kritisk over for Morsi, ville dog torsdag aften ikke afvise, at den kan være interesseret i dialog.

Præsidentens modstandere, hvoriblandt man også finder de egyptiske dommere, er dybt utilfredse med, at Morsi i november udstedte et kontroversielt dekret, som kritikere hævder øger præsidentens magtbeføjelser og hæver ham over domstolene.

Det har i de seneste dage ført til voldelige demonstrationer i Cairo, hvor syv personer har mistet livet. Sent torsdag aften var gaderne igen præget af uro, og demonstranter skulle angiveligt have sat ild til Det Muslimske Broderskabs hovedkontor i hovedstaden, skriver Reuters på baggrund af efterretninger fra Egyptens statslige nyhedsbureau. Også et andet kontor tilhørende Broderskabet, som er Morsis parti, skulle være blevet sat i brand.

Situationen vækker ikke alene bekymring i Egypten, men også langt uden for regionen. Natten til fredag dansk tid har den amerikanske præsident, Barack Obama udtrykt sin »dybe bekymring« over de mange sårede og dræbte under demonstrationerne. Obama opfordrer derfor til dialog.

- Præsidenten understreger at alle politiske ledere i Egypten skal gøre det klart for deres støtter, at vold er uacceptabelt, udtaler han i en pressemeddelelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.