Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Egyptisk aktivist anholdt for at rive stemmeseddel itu

En egyptisk kvinde er blevet anholdt, efter at hun i en protest mod lørdagens folkeafstemning rev en stemmeseddel i stykker.

En kvindelig aktivist er anholdt for at rive stemmesedlen itu under dagens folkeafstemning i Egypten. Kvinden på billedet har ikke noget med episoden at gøre.
En kvindelig aktivist er anholdt for at rive stemmesedlen itu under dagens folkeafstemning i Egypten. Kvinden på billedet har ikke noget med episoden at gøre.

Den egyptiske aktivist Aida El-Kashef er blevet anholdt, efter at hun rev sin stemmeseddel i stykker som protest mod lørdagens forfatningsafstemning.

Protesten fandt sted på et valgsted på en pigeskole i Cairo, og en dommer, som var observatør på det pågældende valgsted, anmeldte kvinden, og hun blev straks eskorteret til politistationen.

Første del af folkeafstemningen om den egyptiske forfatning er tilsyneladende forløbet fredeligt i flere egyptiske byer.

Egypterne stemmer om det udkast til en forfatning, som i den seneste tid har medført voldsomme sammenstød i Egypten. Lørdag kan indbyggere i hovedstaden Cairo, Alexandria og otte andre provinser gå til stemmeurnerne for at sige enten ja eller nej til det forfatningsudkast, som ifølge modstandere af præsident Mohamed Morsi er alt for islamistisk.

Uenighederne har ført til uroligheder i flere byer, og fronterne er generelt trukket hårdt op mellem modstandere og tilhængere af Morsi, efter at landets islamistisk dominerede forfatningsråd for et par uger siden hastede forfatningsudkastet igennem, så det kunne forelægges præsident Morsi. Han havde brug for at fjerne opmærksomheden fra det stærkt kritiserede dekret, der gav ham juridisk immunitet.

Præsidenten trak for nylig dekretet tilbage, men den indrømmelse har ikke mindsket kritikken og modstanden af ham i de dele af befolkningen, der frygter, at Morsi og Det Muslimske Broderskab vil indføre et nyt totalitært system.

Egypten, der er det største land i den arabiske verden, fremstår i dag mere splittet end nogensinde. Som et eklatant eksempel på splittelsen kan nævnes årsagen til, at der skal to afstemningsrunder til for at vedtage eller forkaste forfatningsforslaget. Ifølge BBC er der simpelthen ikke dommere nok, der er villige til at indtræde i rollen som øverste valgtilforordnede.

Dommerstanden hører til blandt de argeste kritikere af Mohamed Morsi. Blandt andet fordi han forsøger at sætte sine egne folk ind på posterne i landets højesteret.

Ved lørdagens afstemninger ventes sikkerheden at være særligt skærpet, og præsident Morsi har givet hæren tilladelse til at anholde civile.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.