Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Egypterne skal stemme til sent i aften

Valgstederne, som har trukket lange køer dagen igennem, har udvidet åbningstiden til afstemningen om et udkast til forfatningen.

Kø til et valgsted i Cairo.
Kø til et valgsted i Cairo.

Valgstedernes lukketid er udskudt fire timer, og egypterne kan afgive deres stemmer til klokken 23 lokal tid (klokken 22 dansk tid) lørdag, når de skal stemme for eller imod et udkast til den egyptiske forfatning. Det skriver BBC.

Det store fremmøde i det spæde, arabiske demokrati har betydet, at der har været lange køer ved mange valgsteder i hovedstaden Cairo, Alexandria og de otte andre provinser, som i dag afholder valg.

Egypterne stemmer om det udkast til en forfatning, som i den seneste tid har medført voldsomme sammenstød i Egypten. Valget bliver enten et ja eller nej til det forfatningsudkast, som ifølge modstandere af præsident Mohamed Morsi er alt for islamistisk.

I løbet af lørdagen har der ikke været rapporteringer om optræk til sammenstød i den størrelsesorden, man tidligere har set som protest mod forfatningsudkastet. En enkelt kvindelig aktivist blev anholdt ved et valgsted på en skole i Cairo, efter hun som protest mod forfatningsafstemningen rev sin stemmeseddel itu.

Sikkerheden er også særligt skærpet i forbindelse med valget, og præsident Morsi har givet hæren tilladelse til at anholde civile.

Ifølge BBCs udsendte er der en »afslappet stemning« ved valgstederne. Mange mennesker siger til ham, at de stemmer for at genskabe freden i deres land.

Lørdagens afstemning er den første af to. Det har været nødvendigt med to afstemningsrunder for at vedtage eller forkaste forfatningsforslaget, fordi der ifølge BBC simpelthen ikke dommere er nok, der er villige til at indtræde i rollen som øverste valgtilforordnede. Dommerstanden hører til blandt de argeste kritikere af Mohamed Morsi. Blandt andet fordi han forsøger at sætte sine egne folk ind på posterne i landets højesteret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.