Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Egyptens tidligere kupmager tager hul på fire år mere

Den 63-årige tidligere efterretningschef og forsvarsminister er genindsat til fire år mere som præsident.

Valgplakat i Kairo med præsident Abdel Fattah al-Sisi som lørdag blev genindsat til ny fireårig periode. Ammar Awad/Reuters
Valgplakat i Kairo med præsident Abdel Fattah al-Sisi som lørdag blev genindsat til ny fireårig periode. Ammar Awad/Reuters

Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, er lørdag indsat i sit embede igen til en ny fireårig regeringsperiode ved en særlig parlamentssamling. Ceremonien blev transmitteret direkte i det statslige tv.

Den 63-årige al-Sisi er tidligere efterretningschef og forsvarsminister. Han fjernede i 2013 den islamistiske leder Mohamed Mursi fra magten ved et militærkup efter store folkelige protester.

Mursi var Egyptens første demokratisk valgte præsident. Men hans regime er blevet beskyldt for at være antidemokratisk og intolerant.

Sisi fik ved præsidentvalget i marts 97 procent af stemmerne.

41,05 procent af landets 60 millioner registrerede vælgere stemte ved valget, hvor der aldrig herskede tvivl om, at den siddende præsident ville vinde en meget klar sejr.

Alle præsidentens seriøse modkandidater blev før valget elimineret fra stemmesedlerne. Alle med tvivlsomme begrundelser.

Den eneste rival var til sidst en af Sisis tilhængere, Moussa Mostafa Moussa. Den næsten ukendte politiker fik 2,92 procent af de gyldige stemmer.

Sisi har en god portion reel opbakning fra de egyptiske vælgere.

Sisi var under valgkampen optaget af at sikre valget legitimitet. Han har sagt, at den høje valgdeltagelse har styrket regeringen og landet.

I vinteren 2011 væltede masseprotester præsident Hosni Mubarak og hans mangeårige styre. Tumulten blev afløst af flere års politisk og økonomisk turbulens.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.