Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Egyptens præsident hylder »gennemsigtig« folkeafstemning

Afstemningen om forfatningen forløb helt efter bogen, fastslår præsident Morsi, som opfordrer til national dialog og et fokus på økonomien.

EGYPTEN: Præsident Mohamed Morsi siger i en TV-tale onsdag aften tillykke til det egyptiske folk med den netop afviklede folkeafstemning om en ny forfatning.

63 procent af de fremmødte egyptere sagde ja til forfatningen, der fastslår, at sharia er grundlaget for det meste lovgivning.

Mohamed Morsi siger, at forfatningen er blevet vedtaget med »folkets frie vilje«, og den egyptiske præsident fastslår, at folkeafstemningen var »total gennemsigtig og overvåget af retsvæsenet og NGOer«.

Præsidenten siger dog, at han accepterer, at der er mange egyptere, som ikke er glade for den nye forfatning, og Morsi understreger, at Egypten ikke vil vende tilbage til den tid, »hvor der kun var én holdning«.

Morsi opfordrer desuden til national dialog, der skal inkludere alle politiske fløje i det egyptiske samfund. En national dialog er nødvendig, så uro og fysiske sammenstød mellem politiske modstandere fremover kan undgås, siger Morsi. I den forbindelse bebudede præsidenten også ændringer i sin regering.

Med folkeafstemningen bag sig kan Egypten nu se fremad, og her er det bydende nødvendigt at få landets skrantende økonomi på rette spor, siger Mohamed Morsi.

- Jeg vil nu bruge alle mine kræfter på at styrke den egyptiske økonomi, som står overfor enorme udfordringer, men som også har gode muligheder for vækst, og jeg vil foretage de nødvendige ændringer, siger præsidenten.

Onsdag faldt det egyptiske pund til et niveau, der ikke er set lavere i otte år. Kreditvurderingsbureauet Standard & Poors nedjusterede i mandags Egyptens til »B-« på grund af landets dårlige økonomi.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.