Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Egyptens præsident hos Trump: »De, hr. præsident, kan finde en løsning«

En af Mellemøstens vigtigste ledere, præsident Abdel-Fattah el-Sissi, mødte mandag præsident Trump i Det hvide Hus. Det er en understregning af et nyt og forbedret forhold mellem de to lande.

Mandag tog præsident Donald Trump imod Egyptens leder præsident Abdel-Fattah el-Sissi i Det hvide Hus. Den ægyptiske leder udtalte, at han mente, at Trump kunne være mægler for en israelsk-palæstinenisk fredsaftale.

Abdel-Fattah el-Sissi udtalte ifølge den israelske netavis Times of Israel: »De, hr. præsident, kan finde en løsning« og han tilbød sin assistance for at fremme freden. Præsident Abdel-Fattah el-Sissi sagde, at en fred mellem Israel og palæstinenserne ville blive »århundredets aftale.« Trump roste Abdel-Fattah el-Sissis lederskab. Forholdet mellem USA opg Egypten har været vanskeliggjort af Det arabiske Forår og Det muslimske Broderskabs kortvarige magtovertagelse.

Donald Trump nævnte intet om menneskerettighedsbrud i Egypten og uiderstregede sit venskab med landet: »De har en stor ven og allieret i USA og mig. Jeg vil lade alle vide, at vi er særdeles meget bag præsident Sissi. Han har gjort et fantastisk job i en vanskelig situation.«

Præsident Trump har flere gange før mødet nævnt Egypten som en allieret i kampen mod ekstremister som Islamisk Stat. Sidste gang en egyptisk præsident var i Det hvide Hus var i 2010, da præsident Hosni Mubarak var til Mellemøst fredsforhandlinger med andre mellemøstlige ledere. Få måneder efter var Mubarak smidt ud som leder af en folkelig opstand, der fik støtte af præsident Obama. Efter Abdel-Fattah el-Sissi tog magten i 2013 nedfrøs præsident Obama den militære støtte til Egypten.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.