Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Egyptens præsident får venligsindet rival ved udskældt valg

Mandag var sidste udkald, hvis man gerne ville være kandidat ved det kommende valg i Egypten.

Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, der her ses på en valgplakat, får blot én modkandidat ved det kommende præsidentvalg. Reuters/Mohamed Abd El Ghany
Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, der her ses på en valgplakat, får blot én modkandidat ved det kommende præsidentvalg. Reuters/Mohamed Abd El Ghany

Der bliver alligevel bare en anelse spænding om udfaldet af det kommende præsidentvalg i Egypten.

I hvert fald får den nuværende præsident, Abdel Fattah al-Sisi, rent faktisk en modkandidat.

Det står klart, efter at den relativt ukendte Mousa Mostafa Mousa mandag har meldt sit kandidatur. Mandag klokken 14.00 dansk tid var sidste udkald, hvis man ønskede at komme på stemmesedlen.

Flere andre bud på kandidater stiller ikke op. De mener, at de bliver undertrykt.

Mousa Mostafa Mousa står i spidsen for Ghad-partiet, der har bakket op om endnu en valgperiode til Abdel Fattah al-Sisi. Partiet har endda organiseret flere valgarrangementer for den siddende præsident. På Mousas Facebook-side fremgår det tydeligt, at han bakker op om den siddende præsident.

Flere egyptiske oppositionsledere har opfordret til at boykotte valget. De mener, at al-Sisi og hans folk systematisk rydder politiske modstandere af vejen og gør det umuligt for dem at stille op.

FN og rettighedsgrupper har i stærke vendinger kritiseret valgprocessen.

Flere potentielle kandidater er blevet anholdt. Det gælder blandt andre den tidligere hærchef Sami Anan, der i sidste uge blev tilbageholdt af militærpoliti i Kairo.

Anan beskyldes for at stille op uden militærets tilladelse.

Sami Anan er den seneste i en række af prominente kandidater, der af regimet er blevet tvunget til at trække sig fra præsidentvalget.

Blandt dem er den tidligere premierminister Ahmed Shafik. Han trak sig tidligere på måneden. Det forlød, at han havde været tilbageholdt på et hotel i Kairo.

Også nevøen til tidligere præsident Anwar al-Sadat har trukket sig. Mohamed Anwar al-Sadat begrundede det med frygt.

Valget i Egypten finder sted 26. til 28. marts.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.