Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Egypten sætter militæret ind i Suez

Den egyptiske hær har sendt soldater til byen Suez. Sammenstød i forbindelse med årsdagen for revolutionen har indtil videre kostet mindst ni liv.

EGYPTEN: Den egyptiske hær har sendt soldater ind i byen Suez tidligt lørdag efter ni mennesker er blevet dræbt i forbindelse med protester mod præsident Mohamed Mursi. Protesterne, der hørtes over hele landet, understreger den dybe splittelse i landet på toårsdagen for revolutionen, der væltede tidligere præsident Hosni Mubarak, skriver Reuters.

Otte personer herunder en politimand blev skudt og dræbt i Suez, mens en mistede livet i Ismailia, siger læger.

Yderligere 456 er blevet såret.

Demonstranterne er utilfredse med præsident Mursi og islamisterne i Det Muslimske Broderskab, som han tilhører. De mener, at præsidenten har begået forræderi mod revolutionen.

Mursi siger, at han ikke vil tøve med at retsforfølge uromagerne og opfordrer alle egyptere til at fejre årsdagen på fredelig vis.

Indsættelsen af soldater i Suez skete efter chefen for sikkerhedspolitiet i byen bad om forstærkning. Soldaterne delte foldere ud til byens indbyggere og forsikrede dem om, at deres tilstedeværelse var midlertidig og for at opretholde sikkerheden i byen.

- Vi har bedt militæret om at sende forstærkninger, indtil vi er igennem denne svære periode, siger Adel Refaat, der er sikkerhedsansvarlig i byen.

Årsdagens demonstrationer blotlægger den dybe splittelse mellem islamisterne og deres sekulære modstandere, som har gjort det svært for præsidenten at handle effektivt og få styr på den kriseramte økonomi.

I Suez bevogter pansrede køretøjer statslige bygninger, siger øjenvidner. Sikkerhedsstyrkerne fortæller, at regeringssymboler har været mål for demonstranternes vrede mange steder i landet.

Der er modstridende meldinger om årsagen til skyderierne i Suez. Nogle øjenvidner fortæller, at sikkerhedsstyrkerne forsvarede sig mod skud fra maskerede demonstranter.

- Vi er her ikke for at fejre, men for at tvinge magthaverne til at bøje sig for folkets vilje. Egypten må aldrig blive som Egypten under Mubaraks styre, siger en aktivist til Reuters.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.