Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Egypten blander sig i angreb på Gaza

Israels store arabiske naboland har kaldt sin ambassadør hjem i protest mod de israelske luftangreb mod Gazastriben. Hamas vil have Egypten til at »undertrykke« de israelske angreb.

Et israelsk luftangreb på en bil i Gazastriben tog livet af Ahmed al-Jaabari.
Et israelsk luftangreb på en bil i Gazastriben tog livet af Ahmed al-Jaabari.

EGYPTEN: Den egyptiske ambassadør i Israel er blevet trukket hjem, efter at Israel har foretaget flere luftangreb mod Gazastriben, hvor lederen af Hamas’ militære fløj, Ahmed al-Jaabari, onsdag blev dræbt.

Samtidig har Egyptens præsident, Mohamed Morsi, ifølge en talsmand beordret den egyptiske repræsentant i FN til at kræve et omgående møde i Sikkerhedsrådet, hvor man vil have Israels angreb sat på dagsordenen.

I Gazastriben vil Hamas-regeringen have egypterne til at tage skridtet videre og sætte en konkret stopper for de israelske luftangreb.

- Vi opfordrer vores arabiske brødre, særligt Egypten og den nye egyptiske præsident, til at undertrykke denne barbariske kampagne i et forsvar af Gaza og dets folk, lyder det ifølge Reuters fra premierministeren i Hamas’ Gaza-regering, Ismail Haniyeh.

Flere lande har allerede opfordret Israel til at indstille luftangrebene, heriblandt Rusland og Qatar. Sidstnævnte har udtalt, at Israels handlinger ikke bør gå »ustraffet« hen.

FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, har opfordret begge sider til at undgå, at spændingerne eskalerer yderligere.

I Den Arabiske Liga har udviklingen omkring Gaza gjort, at man har indkaldt til et møde hurtigst muligt. Det ventes afholdt torsdag eller lørdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.