Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Egon Olsen får opkaldt norsk gade efter sig

En norsk politiker får sit ønske opfyldt: En gade i Oslo skal opkaldes efter den fiktive bandeleder.

Egon Olsen får gade opkaldt efter sig i Oslo. Her ses et billede fra filmen »Olsen Banden på sporet«: Fra venstre ses: Ove Sprogøe (i rollen som Egon Olsen), Morten Grunwald (i rollen som Keld), Jes Holtsø (som Børge)  og Poul Bundgaard (som Benny).
Egon Olsen får gade opkaldt efter sig i Oslo. Her ses et billede fra filmen »Olsen Banden på sporet«: Fra venstre ses: Ove Sprogøe (i rollen som Egon Olsen), Morten Grunwald (i rollen som Keld), Jes Holtsø (som Børge)  og Poul Bundgaard (som Benny).

Det bliver ikke kun i Danmark, at den fiktive bandeleder Egon Olsen skal pryde gadeskilte. Også den norske hovedstad, Oslo, skal have sig en vej opkaldt efter den fiktive leder af "Olsen Banden."

Det skriver den norske tv-station NRK på sin hjemmeside.

Forslaget kommer fra politikeren Peter N. Myhre fra Fremskrittspartiet.

- Det var en idé, jeg fik, da jeg var i København, og så at en vej ind til Vridsløselille Statsfængsel hed Egon Olsens Vej, siger han ifølge NRK.

Selv om det i Danmark er Ove Sprogøe, der er ansigtet på karakteren, har nordmændene deres egen Egon Olsen.

I Norge er der lavet 14 norske udgaver af filmene om "Olsen Banden." Her er det skuespilleren Arve Opsahl, der spiller Egon Olsen. Også hans medkumpaner er skiftet ud og spilles af Carsten Byhring og Sverre Holm.

I den norske udgave af filmene kommer Egon Olsen ud af Botsfængslet med en ny plan til bandens næste kup. Derfor er det også alléen, der fører op til fængslet, som vil få navn efter Olsen Bandens leder.

Oprindeligt ville Peter N. Myhre kalde vejen for Egon Olsen Allé. Forslaget blev sendt til behandling ved det lokale byudvalg.

Her løb det ind i modstand fra både privatpersoner, det norske sprogråd samt den styrelse, der er ansvarlig for offentlig geodata og kort. Sammen var de fortørnede over et manglende ejefalds-s.

Deres klager blev hørt, og siden har det lokale byudvalg stemt ja til forslaget om at omdøbe den pågældende vej til Egon Olsens Allé.

Nyheden glædede Knut Bohwin, der var instruktør på 12 af de 14 film.

- Det ville være fint. Det bliver et minde om Egon og Arve, siger han ifølge NRK med henvisning til Arve Opsahl.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.