Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eftersøgt for Paris-terror kontakter advokat

Saleh Abdeslam, eftersøgt for attentatet i Paris i november, har ifølge belgiske medier kontaktet en advokat.

Salah Abdeslam (tv) og hans formodede medskyldige, Hamza Attou, er her fanget på et overvågningskamera på en benzintank mellem Paris og Bruxelles dagen efter terrorangrebet i Paris 13. november sidste år.
Salah Abdeslam (tv) og hans formodede medskyldige, Hamza Attou, er her fanget på et overvågningskamera på en benzintank mellem Paris og Bruxelles dagen efter terrorangrebet i Paris 13. november sidste år.

Bruxelles: Den eftersøgte Saleh Abdeslam har kontaktet en advokat i Belgien, skriver Belga, det belgiske nyhedsbureau, som citerer unavngivne kilder for oplysningen.

Saleh Abdeslam eftersøges og mistænkes for at have haft en central rolle i terrorangrebet i den franske hovedstad, Paris, 13. november 2015, da 130 mennesker blev dræbt.

Den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) har taget skylden for attentatet, hvor der blev begået selvmordsattentater og skudangreb flere steder på samme tid.

Abdeslam er en fransk statsborger, der har boet det meste af sit liv i Belgien.

Han var i Paris, da terrorangrebet fandt sted. En af terroristerne var hans bror, der sprængte sig selv i luften på en restaurant.

Siden attentatet har Abdeslams opholdssted været ukendt.

Det menes, at han fik hjælp af to medsammensvorne til at vende tilbage til Bruxelles i Belgien fra Paris, men en stribe politiaktioner i Belgien har ikke lokaliseret ham.

Der har også været rapporter om, at han kan være rejst til Syrien, hvor Islamisk Stat har sin højborg i byen Raqqa.

Advokaten, som han ifølge Belga har kontaktet, hedder Sven May, og han har ikke kommenteret informationerne, skriver Belga.

Avisen Le Soir skrev i december, at han havde sagt, at han var parat til at repræsentere Abdeslam.

Sven May sagde dengang, at hans motivation til at repræsentere ham var at bekæmpe "magtmisbrug". Advokaten sagde, at anklagemyndigheden "surfer på en bølge af frygt for at få endnu mere magt" i kølvandet på Paris-angrebet.

Den føderale anklagemyndighed i Belgien har torsdag heller ikke kommenteret oplysningerne.

- Indtil videre er det kun et rygte, som vi ikke reagerer på, siger anklagerkontoret til Belga.

I øvrigt har flere medier spekuleret i, at Saleh Abdeslam måske vil melde sig selv.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.