Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efterretningsfolk giver "nye oplysninger" ved Rusland-høring

En høring om russisk indblanding i USA's valg har ført til nye oplysninger, siger ledende politikere.

En lukket høring af FBI-leder James Comey (længst mod højre) og leder af Det Nationale Sikkerhedsagentur (NSA) Mike Rogers er på billedet ved at begynde i Kongressen i USA. Den blev holdt bag lukkede døre. Undersøgelsen er iværksat af medlemmer af Repræsentanternes Hus. Scanpix/Chip Somodevilla
En lukket høring af FBI-leder James Comey (længst mod højre) og leder af Det Nationale Sikkerhedsagentur (NSA) Mike Rogers er på billedet ved at begynde i Kongressen i USA. Den blev holdt bag lukkede døre. Undersøgelsen er iværksat af medlemmer af Repræsentanternes Hus. Scanpix/Chip Somodevilla

Washington DC. Lederne af en undersøgelse om russisk indblanding i det amerikanske præsidentvalg i fjor siger torsdag aften lokal tid, at en høring af FBI-leder James Comey og leder af Det Nationale Sikkerhedsagentur (NSA) Mike Rogers har været "succesfuld".

Undersøgelsen er iværksat af medlemmer af Repræsentanternes Hus.

Høringen blev holdt for lukkede døre. Det er derfor sparsomt med oplysninger om, hvad der er blevet sagt.

Men der er blevet givet "nogle nye oplysninger", siger Mike Conaway, der er republikansk leder af undersøgelsen og Adam Schiff, der er demokrat.

- Det var en særdeles succesfuld høring, siger Conaway.

De to siger også, at komitéen arbejder "særdeles godt" sammen. Tidligere har splid mellem komitéens politikere ellers truet med at kuldsejle samarbejdet.

De to politikere siger, at de ser frem til næste del af efterforskningen. Her vil den tidligere leder af Den Nationale Efterretningstjeneste James Clapper blandt andre blive afhørt.

Clapper skal give vidneforklaring i Senatet mandag.

Tidligere på ugen sagde han ved en paneldebat på universitetet Harvard, at angrebet på det demokratiske valg i USA kan blive efterfulgt af lignende episoder i andre lande.

- Det er det mest aggressive og kraftfulde angreb på et valg, som Rusland nogensinde har udført. De må se det som en kæmpestor succes. De har også gjort det i Frankrig, og de vil gøre det i Tyskland, siger Clapper.

Komitéer i Kongressen har efterforsket emnet siden valget i november.

I januar konkluderede efterretningsvæsnet, at den russiske præsident, Vladimir Putin, beordrede, at hans folk hackede Demokraterne, for at få valget til at falde ud til Donald Trumps fordel.

Rusland har gentagne gange afvist beskyldningerne.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.