Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efterforsker vil afhøre Trump om mulig russisk forbindelse

Trump skal have tilkendegivet, at han gerne vil mødes med specialefterforsker Robert S. Mueller.

Specialefterforskeren Robert S. Mueller ønsker at afhøre USA's præsident, Donald Trump. Han har derfor taget kontakt til præsidentens advokater, skriver Washington Post.

Mueller leder de undersøgelser, som skal fastslå, om Trump fik hjælp fra Rusland under den amerikanske præsidentvalgkamp. Det skal også klarlægges, om præsidenten og hans stab efterfølgende har forsøgt at lægge skjul på det.

Mueller havde i slutningen af december møde med præsidentens advokater John Dowd og Jay Sekulow med henblik på at få »et interview« i stand med Trump.

Muellers højre hånd, James Quarles, deltog også i mødet. Det siger velinformerede kilder til Washington Post.

Republikanske medlemmer af Kongressen har rettet flere angreb mod undersøgelsen og mod Mueller, der er tidligere chef i forbundspolitiet FBI.

»Det har potentiale til at udløse en forfatningskrise,« siger den demokratiske senator Mark Warner om en eventuel fyring af Robert S. Mueller.

Republikanske kritikere har blandt andet beskyldt efterforskeren for at være partisk.

Trump skal have tilkendegivet, at han gerne vil mødes med Mueller, mens præsidentens advokater er mindre begejstrede.

De ønsker meget klare regler for, hvad der skal kunne spørges om, siger kilder til The Washington Post.

Ifølge avisen ventes Mueller at interviewe Trump inden for nogle uger.

Muellers gruppe af efterforskere har i månedsvis foretaget undersøgelser, som også skal blotlægge, hvorvidt Trump fyrede den tidligere FBI-direktør James Comey i et forsøg på at skabe forhindringer i efterforskningen.

Trump har gentagne gange langet hårdt ud efter FBI i beskeder, der ikke skorter på udråbstegn og store bogstaver.

Blandt andet har Trump skrevet, at FBI's renommé »ligger i ruiner«. Han har også delt historier om en FBI-ansat, der blev fyret, med sine 44 millioner følgere.

Trump og medlemmer af hans stab har kaldt hele forløbet omkring de mulige forbindelser til Rusland for »den største heksejagt«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.