Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efter tre måneder i Det Hvide Hus: Trumps topchef træder tilbage

Mike Dubke vil ikke længere arbejde i Det Hvide Hus, fortæller rådgiver for Donald Trump.

Den amerikanske præsident Donald Trumps kommunikationschef, Michael D. "Mike" Dubke, er trådt tilbage efter kun 3 måneder i præsidentens tjeneste.
Den amerikanske præsident Donald Trumps kommunikationschef, Michael D. "Mike" Dubke, er trådt tilbage efter kun 3 måneder i præsidentens tjeneste.

Kommunikationschefen i Det Hvide Hus træder tilbage, bekræfter præsident Donald Trumps rådgiver om 47-årige Michael Dubke.

Trump var i forrige og sidste uge på besøg i Mellemøsten og Europa, og opgaven med denne rejse ville chefen gerne afslutte, inden han stopper.

»Han har sagt, at han ønsker at forlade Det Hvide Hus. Han sagde meget klart, at han gerne ville gennemføre arbejdet med præsidentens udlandsrejser,« siger rådgiver Kellyanne Conway til Fox News.

Michael Dubke blev ansat af Trump for tre måneder siden. Der er endnu ikke fundet en dato for hans sidste arbejdsdag. Han meddelte sin afsked 18. maj.

Axios News skriver med henvisning til en højtstående embedsmand, at Dubke forlader præsidentens kontor i en god atmosfære.

Amerikanske medier har beskrevet et til tider hektisk arbejdsmiljø omkring præsidenten, som ofte ytrer sig markant - og udiplomatisk - på Twitter.

Dubke forlader posten, mens man i Det Hvide Hus er i gang med en større strategisk omstrukturering.

Det sker i forlængelse af historier om forbindelser mellem Trumps folk og Rusland, og flere undersøgelser presser præsidenten i den sag.

Trump skal ifølge nyhedsbureauet Reuters have planer om at ansætte flere rådgivere. Han vil angiveligt ansætte en tidligere kampagnechef.

Præsidentens kommunikationsstab har planer om at afholde færre tv-filmede pressemøder i Det Hvide Hus med talsmand Sean Spicer.

Donald Trump vil til gengæld tage imod flere spørgsmål direkte fra medier.

Rygter om Sean Spicers afgang maner Conway i jorden. Den kvindelige rådgiver siger, at han er tilbage i funktion foran pressen tirsdag.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.