Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efter eksplosion lykkes Tesla-milliardær med raketaffyring

Elon Musks rumfartsselskab havde lørdag aften succes med affyring af raket fra Californien.

En Falcon 9-raket, som Tesla-milliardæren Elon Musk står bag, blev affyret lørdag og landede nogle minutter senere på en platform i havet - helt som planlagt. (arkivfoto fra tidligere eksplosion med Falcon 9 i efteråret 2016) Reuters/Handout
En Falcon 9-raket, som Tesla-milliardæren Elon Musk står bag, blev affyret lørdag og landede nogle minutter senere på en platform i havet - helt som planlagt. (arkivfoto fra tidligere eksplosion med Falcon 9 i efteråret 2016) Reuters/Handout

Los Angeles. Efter en mislykket opsendelse og stor eksplosion i efteråret lykkedes det lørdag det amerikanske rumfartsselskab SpaceX at affyre en Falcon 9-raket.

Raketten, som Tesla-milliardæren Elon Musk står bag, landede få minutter senere på en platform i havet. Helt som planlagt ifølge selskabet.

Den blev affyret klokken 18.54 dansk tid fra Vandenberg Air Force Base i Californien i USA.

Med den ubemandede mission var 10 satellitter, der blev sat i kredsløb for mobil- og dataselskabet Iridium.

Det var en af flere sendinger på i alt 70 satellitter, som det private rumfartsselskab skal sende op.

En eksplosion ødelagde i september en Falcon 9-raket fra SpaceX.

Rumraketten eksploderede under en test på centret Cape Canaveral i Florida.

Eksplosionen rystede bygninger, der lå kilometer væk, og den sendte en sort røgsky op i luften.

En anden Falcon 9-raket fra SpaceX skrev rumhistorie i 2015, da hovedraketten efter 10 minutters flyvning vendte tilbage til Jorden.

Den store bedrift var, at det lykkedes at gennemføre en landing af hovedraketten, som kan genbruges.

SpaceX, som har hovedsæde i Californien, forsøger at revolutionere raketindustrien, der i øjeblikket taber millioner af dollar. Det skyldes, at raketter ikke kan genbruges og sendes op flere gange.

Musk, der har selskaberne Tesla Motors og SolarCity, havde fået SpaceX genoprettet efter en ulykke i juni 2015. Dengang blev en last, der skulle have været sendt op til Den Internationale Rumstation, ødelagt.

SpaceX blev dannet i 2002 med en erklæret hensigt om at gøre det muligt at rejse til Mars.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.