Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efter bombedrama i Dortmund: Rivaliserende fans overnattede sammen

Tirsdag aften blev Champions League-kampen mellem Dortmund og Monaco udsat efter et bombeanslag mod Borussia Dortmunds spillerbus. Med hashtagget #bedforawayfans - en seng til ude-fans - tilbød fodboldtilhængere i Dortmund i aftes overnatning til AS Monaco-fans i knibe.

Både Monaco og Dortmund-fans var på plads på stadion tirsdag aften, da eksplosioner ramte Dortmunds spillerbus. Kampen blev aflyst, og tilskuerne måtte forlade stadion. For mange af de tilrejsende fans betød det en overnatningsudfordring.
Både Monaco og Dortmund-fans var på plads på stadion tirsdag aften, da eksplosioner ramte Dortmunds spillerbus. Kampen blev aflyst, og tilskuerne måtte forlade stadion. For mange af de tilrejsende fans betød det en overnatningsudfordring.

Efter bombeanslaget mod Borussia Dortmunds spillerbus tirsdag aften blev Champions League-kampen mod AS Monaco udsat til i dag, onsdag.

Det udløste ikke bare ærgrelse hos de tilrejsende AS Monaco-fans. De, der ønskede at blive i Dortmund for at overvære kampen med et døgns forsinkelse, fik også et reelt overnatningsproblem.

Men det løste værtsbyen og de lokale fodboldfans på smukkeste vis.

Med hashtagget #bedforawayfans - løst oversat »en seng til ude-fans« - tilbød Dortmund-fans på Twitter privat overnatning til rivaliserende fans fra Monaco. Og det har, lader det til på det sociale medie, en del Monaco-supportere taget imod.

Dagen derpå - og få timer før kampen i Dortmund begynder - strømmer Twitter over med billeder og fortællinger om Dortmund- og Monaco-fans, der tilbragte den uforudset kampløse aften sammen.

AS Monacos officielle Twitter-profil fremviser f.eks. selv eksempler på en række fans, der hygger sig sammen trods forskellige holdfarver:

Tweet fra AS_Monaco
Tweet fra AS_Monaco

 

Her er det Monaco-supporteren Adrien Thomas (med fuldskæg øverst t.h.), der sammen med tre venner har fundet en varm seng og nye venner i Dortmund:

Og de fleste lader til at have haft en hyggelig aften trods de ubehagelige omstændigheder. Initiativet fra Dortmunds fans og indbyggere hyldes af flere sport-sites som »det smukke ved fodbold«.

Fortsat efterforskning af bus-angrebet

Angrebet på Borussia Dortmunds spillerbus, der fandt sted, netop som spillerbussen forlod spillernes hotel og kørte mod stadion, efterforskes fortsat.

Fundet af et brev på gerningsstedet med islamistiske budskaber har skærpet mistanken om terror, som ellers først blev afvist af den tyske efterretningstjeneste.

Onsdag pågreb politiet en af to eftersøgte, der mistænkes for at stå i forbindelse med angrebet. Den fængslede er Ifølge tyske medier en 25-årig irakisk mand. Den eftersøgte er 28 år. Da politiet anholdt den 25-årige i Wuppertal, var han i færd med at klargøre eksplosivt materiale.

Myndighederne har varslet skærpet bevogtning ved Champions League-kampen, der gennemføres med et døgns forsinkelse i aften.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.