Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dyrenes konge kan snart være fortid på Afrikas savanne

På et halvt århundrede er antallet af løver i Afrika faldet fra omkring 100.000 til 32.000.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

AFRIKA: Hvis ikke der gøres en aktiv indsats, risikerer løven at forsvinde fra den afrikanske savanne.

Det er den triste konklusion, som refereres i det videnskabelige tidsskrift Biodiversity and Conservation, skriver The Independent. Ifølge undersøgelsen, som er udført af afrikanske og amerikanske forskere, er antallet af de majestætiske dyr faldet med 75 procent på 50 år.

Ifølge forskerne var der for et halvt århundrede siden omkring 100.000 løver på savannen, men i dag er der kun omkring 32.000 tilbage - tidligere var løven udbredt over store dele af Afrika og Eurasien, men i dag er det store kattedyrs udbredelse begrænset til Afrika syd for Sahara.

Ifølge Thomas Lovejoy, der er professor ved George Mason University i den amerikanske delstat Virginia bidrager forskerne »med historisk viden«, som viser, hvor dramatisk løvernes levevilkår har ændret sig. Han kalder forskningsresultaterne »skræmmende« set i lyset af den afrikanske befolkningstilvækst, som vil ændre arealanvendelsen i Afrika.

Undersøgelsen kommer blot en uge efter, at det offentlige amerikanske agentur US Fish and Wildlife Service annoncerede, at den overvejer, at sætte løver på listen over dyr, der i USA betragtes som truede. I dag kan amerikanerne ifølge The Independent frit importere jagttrofæer i form af eksempelvis løveskind - og ifølge organisationen The International Fund for Animal Welfare gør de det i stort antal. Amerikanerne står nemlig for importen af 64 procent af de løver, der bliver skudt i forbindelse med fritidsjagt i Afrika.

Et forhold, som dyrerettighedsgrupper længe har arbejdet på at få ændret. Nogle miljøforkæmpere hævder dog, at trofæjagt kan være med til at styrke dyrelivet på savannen, fordi det sikrer de lokale afrikanere en indtægt, der betyder, at de vil beskytte løvebestanden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.