Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dykkere bjærger lig af amerikanske søfolk efter kollision

Den amerikanske flåde har fundet ligene af ti søfolk, der meldtes savnet efter kollision med handelsskib.

Singapore. Dykkere har bjærget ligene af ti søfolk, der har været savnet, siden at det amerikanske flådefartøj USS John S. McCain kolliderede med et handelsskib ud for Singapores kyst i sidste uge.

Det oplyser den amerikanske flåde mandag.

- Dykkere fra den amerikanske flåde har nu bjærget ligene af alle ti søfolk fra USS John S. McCain, skriver den amerikanske flåde i en pressemeddelelse.

Den amerikanske destroyer kolliderede i sidste uge med handelsskibet Alnic MC under en rutinemæssig indsejling til havnen i Singapore.

Fundet af søfolkene kommer, efter at flåden torsdag oplyste, at man ville indstille en stor eftersøgnings- og redningsaktionen.

Torsdagens melding kom kort efter, at man havde identificeret resterne af en af de savnede sømænd.

Dette lig blev fundet i et aflukket sektion på skibet, der var blevet beskadiget under påsejlingen.

- Hændelsen bliver stadig efterforsket for at klarlægge omstændighederne omkring kollisionen, skriver flåden i meddelelsen.

Både fly, dykkere og skibe fra Australien, Singapore, Indonesien, Malaysia og USA har deltaget i eftersøgningen af de savnede søfolk.

Kollisionen er den fjerde alvorlige ulykke, hvor skibe fra den amerikanske stillehavsflåde har været involveret alene i år.

Den amerikanske flåde har nu iværksat et omfattende eftersyn af flådens operationer.

Det har blandt andet ført til, at en viceadmiral er blevet fritaget fra tjeneste.

Den amerikanske flåde har varslet et midlertidigt stop i alle operationer på globalt plan.

Det skal ske for at sikre, at alle sikkerhedsforanstaltninger bliver overholdt i flåden.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.