Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Driss var efterlyst for Barcelona-terror: Meldte sig selv - nu er hans bror mistænkt i stedet

Mindst 13 personer mistede livet, da en hvid Fiat kørte nedad Ramblaen og ramte tilfældige.. EPA/David Armengou
Mindst 13 personer mistede livet, da en hvid Fiat kørte nedad Ramblaen og ramte tilfældige.. EPA/David Armengou

Spansk politi har anholdt Driss Oukabir, som de mistænker for at være en af gerningsmændene bag torsdagens angreb i Barcelona. Men var det virkelig ham?

Mindst 13 personer mistede livet, da en hvid Fiat kørte nedad Ramblaen og ramte tilfældige. Bilen blev lejet af Driss Oukabir hos et udlejningsfirma i byen Santa Perpètua, men det er uvist, om det er ham der sad bag rattet, da bilen kørte ned ad Ramblaen.

Spansk politiet anholdt torsdag en person, som de mistænker for at stå bag angrebet i Barcelona. Politiet mente, at de havde fået fat i 28-årige Driss Oukabir, som de tidligere torsdag havde efterlyst med navn og billede i alle verdens medier. Men kort tid efter meldte en person sig hos politiet i byen Ripoll nord for Barcelona. Personen præsenterede sig som Driss Oukabir.

Driss Oukabir er født i den marrokanske by Aghbala i 1989 og har opholdstilladelse i Spanien. Han har tidligere været anholdt og tilbragt tid i et fængsel i byen Figueres nord for Barcelona. Han blev løsladt i 2012 og ifølge den spanske avis El Pais har han boet i byen Ripoll.

Politikilder siger til El Pais, at han for nyligt har været i Marokko, og at han kom tilbage til Spanien 13. august. Spansk efterretningstjeneste undersøger nu, hvem han har været i kontakt med siden med henblik på at fange eventuelle medgerningsmænd. De samme kilder har ifølge avisen oplyst, at Driss Oukabir også for nyligt har opholdt sig i Spaniens hovedstad Madrid. Derfor vil man også forsøge at finde ud af, hvem han har været i kontakt med der.

På sin Facebookside har Driss Oukabir et profilbillede, hvor han sidder på stranden og nyder solen. Billedet er lagt op for få dage siden, men det fremgår ikke hvilken stand han sidder på. I hans tidslinje findes også anti-israelsk propaganda. Profilen oplyser også, at han har været i et forhold siden 2013 og at han kan lide hip hop-musik.

Driss Oukabir er født i den marrokanske by Aghbala i 1989 og har opholdstilladelse i Spanien. / AFP PHOTO / FACEBOOK
Driss Oukabir er født i den marrokanske by Aghbala i 1989 og har opholdstilladelse i Spanien. / AFP PHOTO / FACEBOOK

Få minutter efter politiet havde udsendt deres efterlysning af Driss Oukabir blev hans facebookside oversvømmet af hadefulde beskeder, der fordømte hans rolle i angrebet. Facebooksiden er nu lukket.

Spansk politi bekræftede torsdag, at de havde anholdt Driss Oukabir efter angrebet på Ramblaen. Men efterfølgende kunne en lokal avis i Katalonien berette, at Driss Oukabir havde meldt sig selv til politiet i Ripoll. Han forklarede politiet, at hans dokumenter er blevet stjålet og at han intet har med angrebet at gøre. I stedet mistænker politiet nu Driss Oukabirs bror, llama Moussa Oukabir, der er 18 år og bor i Barcelona, for at stå bag angrebet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.