Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Drama ved Bornholm: Russisk kampfly jagtede svensk militærfly

Russisk fly jagtede svensk overvågningsfly indtil to kampfly dukkede op.

Russisk fly af typen SU-27 jagtede forleden et svensk kampfly nær Bornholm. Her ses et tilsvarende fly fra det hviderussiske luftvåben.
Russisk fly af typen SU-27 jagtede forleden et svensk kampfly nær Bornholm. Her ses et tilsvarende fly fra det hviderussiske luftvåben.

Et svensk overvågningsfly nær Bornholm blev forleden jagtet i flere minutter af et russisk kampfly.

Først da to svenske Gripen-fly kom det til undsætning, trak det russiske fly sig tilbage, skriver det svenske medie SvD.

Det russiske kampfly af typen SU-27 forfulgte det svenske fly over Østersøen.

Normalt standser et fly angiveligt forfølgelsen, når det forreste fly er identificeret, men det skete ikke ved Bornholm.

Her fortsatte det russiske fly jagten, selvom det svenske fly var identificeret, skriver SvD.

General Micael Bydén, der er øverstbefalende i Försvarsmakten, vurderer, at episoden er så usædvanlig, at han i går valgte at offentliggøre oplysningerne.

»Det var ikke, som jeg opfattede det, en hverdagsagtig situation,« siger formand for Försvarsutskottet Allan Widman till SvD.

Den svenske forsvarsminister Peter Hultqvist vil ikke kommentere hændelsen i detaljer, men konstaterer, at der er en øget aktivitet i det svenske nærområde og i Østersøen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.