Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dræbt IS-kriger fra Danmark kædes sammen med Paris-terror

Ifølge syrisk gruppe blev en dansk IS-kriger med kurdisk baggrund dræbt i et droneangreb i Raqqa den 7. december. Gruppen sætter ham i forbindelse med angrebene i Paris i november.

Dansk dræbt IS-kriger kendte angiveligt til terrorangrebene i Paris inden de fandt sted.
Dansk dræbt IS-kriger kendte angiveligt til terrorangrebene i Paris inden de fandt sted.

JERUSALEM: En dansk statsborger med kurdisk irakisk baggrund blev, ifølge den syriske gruppe Raqqa is Being Slaughtered Silently, dræbt i et droneangreb på gaden Adyan al-Maliki midt i Islamisk Stats syriske hovedstad Raqqa den 7. december 2015.

Angrebet fandt ifølge gruppen sted, da den danske statsborger og højtstående IS-kriger angiveligt kørte i en BMW på en af de centrale veje i byen.

Berlingske har talt med medlemmer fra Raqqa is Being Slaughtered Silently, der både opholder sig i Raqqa og de sydlige dele af Tyrkiet. Ifølge gruppen stod den danske IS-kriger R.T, der også brugte dæknavnet Abu Maryam al-Kurdistani, i ledtog med den del af Islamisk Stat, der planlagde og udførte angrebene i Paris i november 2015.

»Vi er sikre på, at R.T er død. Han kendte til hver eneste detalje i Paris-angrebene, og var i kontakt med nogle af gerningsmændene både før og efter angrebene,« siger et af medlemmerne fra gruppen til Berlingske.

Ifølge den syriske gruppe var R.T ingeniør, og havde dansk statsborgerskab.

I oktober skar krigere fra Islamisk Stat halsen over på to medlemmer af Raqqa is Being Slaughtered Silently i den tyrkiske by Urfa i en nøje planlagt operation.

Siden Islamisk Stats erobring af Raqqa og Mosul har gruppen bekæmpet Islamisk Stat ved at rapportere mange af de nyheder, som IS ikke ønsker at offentliggøre. Gruppen har lagt en lang række videooptagelser fra Raqqa ud på nettet via sociale medier.

For nylig blev Islamisk Stats topbøddel, den britiske statsborger Jihadi John dræbt i et lignende droneangreb i Raqqa. Han blev ramt af et missil fra en amerikansk drone, efter britiske SAS-soldater havde spottet ham ved hjælp af en mindre drone. Jihadi John skar personligt halsen over på den amerikanske journalist James Foley og den britiske nødhjælpsarbejder Alan Henning.

Islamisk Stat er på det seneste trængt i defensiven i Syrien på grund af intensiverede angreb fra koalitionen og Rusland.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.