Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dræbende orkan på vej tilbage mod Filippinerne

Bopha ser ud til at tage endnu en tur henover Filippinerne, hvor orkanen indtil videre har kostet op mod 600 personer livet. Men det kunne have gået meget værre, lyder meldingen fra Dansk Røde Kors.

FILIPPINERNE: Mens Danmark er ved at ruste sig til en snestorm, så bliver Filippinerne formentlig ramt af orkanen Bopha igen.

Flere internationale medier skriver, at Bopha, der hærgede det filippinske ørige tirsdag og dræbte op mod 600 mennesker, er på vej tilbage til det udsatte land.

Natten til søndag ser orkanen ser ud til at ramme Filippinerne, hvor redningsarbejdere stadig leder efter omkring 600 savnede personer, efter Bopha hærgede den sydlige ø Mindanao tirsdag.

Men det kunne være gået meget værre, lyder meldingen fra Dansk Røde Kors’ generalsekretær Anders Ladekarl.

- Selv om der var relativt mange ofre, så kunne det have været meget værre. Det var en af de mest voldsomme orkaner, der har ramt Filippinerne i rigtig mange år, men der var ikke så mange ofre, som man kunne frygte. Og det skyldes, at man i Filippinerne igennem år blandt andet med Røde Kors’ hjælp har lavet katastrofeberedskab, siger Anders Ladekarl til Berlingske Nyhedsbureau.

Katastrofeberedskabet består blandt andet i at sikre evakueringsveje og i at katastrofesikre huse. Og det beredskab er intakt trods Bophas hærgen og kan ifølge Anders Ladekarl skåne mange liv, når orkanen vender tilbage, og når andre orkaner passerer Filippinerne i fremtiden.

Bare beboerne retter sig efter de nye instrukser.

- De fleste af dem, der er blevet dræbt, har ikke fulgt evakueringsopfordringerne eller har ikke søgt hen til de sikre steder, som de kan evakueres til, siger Anders Ladekarl.

Dansk Røde Kors vil nu starte en indsamling til fordel for ofrene i Filippinerne og er lørdag middag ved at finde ud af, hvor mange penge der allerede på nuværende tidspunkt kan afsættes til nødhjælpsarbejdet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.