Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Drabstal falder i tre amerikanske storbyer

Baltimore har med 620.000 indbyggere flere drab end New York, som har 8,4 millioner indbyggere.

Arkivfoto. Baltimore har med 620.000 indbyggere flere drab end New York, som har 8,4 millioner indbyggere.
Arkivfoto. Baltimore har med 620.000 indbyggere flere drab end New York, som har 8,4 millioner indbyggere.

De amerikanske myndighederne i New York, Chicago og Washington melder alle om en markant nedgang i drabstallene i 2017. Men i Baltimore i staten Maryland er tendensen den modsatte.

Faldet i antallet af drab er særligt markant i New York, hvor der den 27. december var registreret 286 drab i løbet af 2017. For et år siden blev antallet af drab i storbyen opgjort til 334.

I 1990 blev der registreret 2245 drab i New York, og tallene fra 2017 er de laveste siden 1950'erne.

Ifølge avisen New York Times er alle kategorier af kriminalitet i tilbagegang i storbyen - fra voldtægter til biltyverier. Samtidig har voldskriminaliteten i New York været støt faldende gennem 27 år i træk.

I Chicago var drabstallet i 2016 det højeste i to årtier.

I alt blev mindst 754 mennesker dræbt i byen. Men denne tendens ser ud til at være ovre, da antallet af dræbte i 2017 er på 650 - den største nedgang for et år siden 2004, skriver Chicago Tribune.

I Washington D.C. faldt antallet af drab fra 135 i 2016 til 116 i 2017. Dermed er byen tilbage på niveauet for to år siden.

Men trods lavere drabstal er Washington berygtet for meget grusomme drab - blandt andet en halshugning, som sættes i forbindelse med bandekriminalitet.

Baltimore kæmper også mod bandekriminalitet, og byen blev rystet af voldelige optøjer, efter at den 25-årige Freddie Gray blev dræbt, da han var i politiets varetægt.

I alt blev 343 personer dræbt i byen sidste år. Det var en stigning fra 318 året før, skriver Baltimore Sun.

Dermed har byen med 620.000 indbyggere flere drab end New York, som har 8,4 millioner indbyggere.

/ritzau/AFP/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.