Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dopingrapport afslører massiv doping blandt atletikatleter

Rapport fra tysk universitet viser, at 30 procent af alle atleter ved VM i atletik i 2011 har brugt doping.

Selvom kun 0,5 % af de deltagende atleter ikke blev dopingtestet under VM i atletik i Sydkorea i 2011, afslører en tysk/amerikansk rapport, at 30 % af de deltagende atleter (anonymt) indrømmer brug af doping.
Selvom kun 0,5 % af de deltagende atleter ikke blev dopingtestet under VM i atletik i Sydkorea i 2011, afslører en tysk/amerikansk rapport, at 30 % af de deltagende atleter (anonymt) indrømmer brug af doping.

Berlin. Minimum 30 procent af udøverne ved VM i atletik i 2011 har brugt doping i løbet af deres karriere.

Det viser en ny rapport, der er udarbejdet af universitetet i den tyske by Tübingen og det amerikanske universitet Harvard Medical School.

En længere uoverensstemmelse har ført til, at de opsigtsvækkende resultater først kommer frem nu.

Studiet, der er lavet i samarbejde med Det Internationale Antidopingagentur (Wada), fastslår, at mindst 30 procent af atleterne ved VM for seks år siden har indrømmet brug af doping i løbet af deres karriere, men at det reelle tal kan vise sig at være langt højere.

Kun 0,5 procent af de udøvere, der blev dopingtestet ved selv samme VM, der blev afholdt i sydkoreanske Daegu, blev taget for brug af doping.

Forskerne fra det tyske universitet siger, at publiceringen af deres studie er blevet forsinket, fordi Wada og Det Internationale Atletikforbund (IAAF) ikke har kunnet blive enige om, hvordan resultaterne skulle publiceres.

- Jeg har længe krævet, at dette studie skulle publiceres, siger chefen for det tyske atletikforbund, Clemens Prokop.

- I kampen mod doping kan der kun være en retningslinje, fuld gennemsigtighed, siger han.

Da holdet bag rapporten lavede samme studie ved de panarabiske mesterskaber, viste det sig, at mere end 45 procent svarede "ja" til brug af forbudte stoffer.

2167 har deltaget i undersøgelsen, hvor de anonymt har besvaret spørgsmål om brug af forbudte stoffer.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.