Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Donald Trump skylder långivere 315 millioner dollar

Størstedelen af Trumps indkomst kommer fra indtægterne fra hans golfklub i Miami, viser føderale dokumenter.

Omsætningen fra Mar-a-Lago, der er Donald Trumps feriested i Florida, voksede 25 procent til cirka 37 millioner dollar. Scanpix/Joe Raedle/arkiv
Omsætningen fra Mar-a-Lago, der er Donald Trumps feriested i Florida, voksede 25 procent til cirka 37 millioner dollar. Scanpix/Joe Raedle/arkiv

Washington D.C.. USA's præsident, Donald Trump, har personlige gældsforpligtelser for mindst 315 millioner dollar til tyske, amerikanske og andre långivere ved midten af 2017.

Det viser dokumenter offentliggjort af regeringskontoret United States Office of Government Ethics sent fredag lokal tid.

Trump havde omkring 20 millioner dollar i indtægt fra sit nye hotel i Washington D.C., Trump International Hotel, der åbnede i september sidste år.

Omsætningen steg også på Trumps feriested Mar-a-Lago i Florida.

Trump rapporterede en indkomst på mindst 594 millioner dollar for 2016 og begyndelsen af 2017 samt aktiver for mindst 1,4 milliarder dollar.

Det 98 sider lange dokument, der er offentliggjort på etikkontorets hjemmeside, viser, at Trump har gæld for næsten 130 millioner dollar til Deutsche Bank Trust Company Americas, der er en afdeling af den tyske bank Deutsche Bank AG.

Eksempelvis indberettede Trump en gældsforpligtelse til Deutsche Bank på over 50 millioner dollar for The Old Post Office, som er en historisk ejendom i Washington, hvor præsidenten har åbnet et hotel.

Trump har samtidig indberettet en gæld på mindst 110 millioner dollar i Ladder Capital Corp, der er en kommerciel ejendomslångiver med kontorer i New York, Los Angeles og Boca Raton i Florida.

Den største del af Trumps indkomst var 115,9 millioner dollar, som er opført som golfresort-relaterede indtægter fra golfklubben Trump National Doral i Miami.

Det er et fald i forhold til de 132 millioner dollar, han indberettede for et år siden.

Indtægter fra mange andre af Donald Trumps hoteller og resorts var stort set uændret.

Omsætningen fra hans ejendomsselskab Trump Corporation var næsten tredoblet til knap 18 millioner dollar, mens omsætningen fra Mar-a-Lago voksede 25 procent til cirka 37 millioner dollar.

Det private feriested fordoblede dets optagelsesgebyr til 200.000 dollar, efter at Trump vandt det amerikanske præsidentvalg.

Donald Trump tjente desuden 11 millioner dollar på Miss Universe efter at have solgt skønhedskonkurrencen i 2015.

Imens faldt omsætningen fra tv-programmet "The Apprentice" (på dansk "Hyret eller Fyret", red.) til 1,1 millioner dollar fra seks millioner året før.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.