Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Donald Trump: Mexico betaler for grænsemur senere

Ifølge den kommende præsident skal den grænsemur, som amerikanerne vil opføre, stadig betales af Mexico.

Washington. USA's kommende præsident, Donald Trump, skriver i et tweet, at de penge, som USA bruger på at bygge en mur ved grænsen til Mexico, skal tilbagebetales af Mexico senere.

CNN kunne ellers tidligere berette, at Trump var på vej til at svigte et af sine mest markante løfter under valgkampen: at lade Mexico betale for en mur, der skal forhindre latinamerikanere i at komme ulovligt ind i USA.

Altså at det var Mexico, som i første omgang skulle betale for arbejdet med at opføre en mur. Det har Mexicos præsident og regering pure afvist.

- De uærlige medier har ikke rapporteret, at ethvert pengebeløb, der bruges på at bygge Den Store Mur (af hensyn til at gøre det hurtigt) vil blive tilbagebetalt af Mexico senere, skriver Trump i sit tweet.

Ifølge CNN har Trumps overgangshold, der forbereder hans indtog i Det Hvide Hus, over for ledende republikanere i Kongressen "signaleret", at Trump foretrækker at finansiere projektet med statslige bevillinger.

- Det vil være et brud på et nøgleløfte under kampagnen, da Trump gentagne gange sagde, at han ville tvinge Mexico til at betale for opførelsen af muren langs grænsen, konstaterede CNN.

Men nu kommer så det nye tweet fra Trump lidt over middag fredag dansk tid, hvor Trump lader forstå, at muren i første omgang skal betales af amerikanske skatteborgere, men at han senere vil opkræve pengene af Mexicos regering.

Republikanske politikere forventer ifølge CNN opbakning fra Demokraterne i Kongressens to kamre, Senatet og Repræsentanternes Hus, til at finde de nødvendige penge til projektet.

De understreger, at da loven om på et tidspunkt at bygge et bolværk af beton mellem USA og Mexico i 2006 blev vedtaget, skete det med opbakning fra både Barack Obama og Hillary Clinton. De sad dengang begge i Senatet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.