Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Domstol afviser at tage stilling til nordirsk abortlov

Menneskerettighedsforkæmpere får ikke lov til at bringe spørgsmålet om nordireres ret til abort for domstolen.

Nordirske menneskerettighedsforkæmpere får ikke lov til at bringe spørgsmålet om retten til abort til den britiske højesteret.

Højesteret har torsdag afvist en appelsag, der er ført til domstolen af den nordirske menneskerettighedskommission (NIHRC), skriver BBC.

Størstedelen af dommerne siger godt nok i afgørelsen, at den eksisterende lovgivning i Nordirland ikke er forenelig med menneskerettighederne, når det handler om fostre med misdannelser og seksuelle forbrydelser.

Men for at sagen kan tages op i Højesteret, ville det ifølge domstolen kræve, at en kvinde, der er gravid som resultat af en seksuel forbrydelse eller bærer på et misdannet foster, tager sagen til domstolen.

Fri abort er ikke tilladt for Nordirlands kvinder. Det er kun lovligt at få foretaget en abort, hvis en kvindes helbred er i fare eller hvis der er risiko for permanent skade for hendes mentale eller psykiske helbred.

Afgørelsen i Højesteret kommer, kun få uger efter at spørgsmålet om abort var til afstemning i Irland.

Her stemte Irlands vælgere et klart ja til, at forbuddet mod abort skulle ophæves.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.