Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dommer erklærer retssag mod Bill Cosby ugyldig

Retssag om sexanklager mod komikeren Bill Cosby er ugyldig, fordi nævningene ikke kan nå til enighed.

Juryen har opgivet at nå til enighed i retssagen mod Bill Cosby.
Juryen har opgivet at nå til enighed i retssagen mod Bill Cosby.

En dommer i Norristown, Pennsylvania, siger, at man nu må opgive at nå frem til en afgørelse i sagen mod den amerikanske komiker Bill Cosby.

Nævningene har meddelt, at de er ”håbløst” kørt fast og ikke kan nå til enighed, skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Det betyder imidlertid ikke nødvendigvis, at sagen mod den verdenskendte komiker er droppet.

Anklagerne har nu fire måneder til at beslutte, om man vil prøve sagen igen eller droppe anklagerne - hvilket de allerede ifølge Reuters har sagt, at de vil gøre.

Ifølge nyhedsbureauet AP vil anklager Kevin Steele holde pressemøde senere lørdag.

Den 79-årige Bill Cosby står anklaget for tre tilfælde af overgreb, der hver kan give op til ti års fængsel samt en bøde på 25.000 dollar.

Cosby er anklaget for at have bedøvet og begået overgreb på Andrea Constand i 2004.

Men nævningene er efter fire dages overvejelser ikke blevet enige om at kende Cosby skyldig eller uskyldig i nogen af anklagerne.

Det var en skuffelse for de adskillige kvinder, som hævder at være blevet udsat for seksuelle overgreb af komikeren. Flere af kvinderne har været i retten hele ugen, hvor de har ventet på en dom.

Men selv om sagen med Andrea Constand nu er blevet erklæret ugyldig, står Cosby står over for mindst fire civile søgsmål fra mindst ti personer.

I alt har omkring 60 kvinder anklaget Cosby for at have udsat dem for seksuelle overgreb. Det har sat en stopper for den 79-årige skuespillers lange karriere.

Cosbys rolle som familiefaren Heathcliff Huxtable i 80'er-serien "The Cosby Show" gjorde ham kendt som "Amerikas far".

79-årige Cosby har i et radiointerview før retssagen sagt, at han håbede på at kunne genoptage sin karriere, når retssagen med Andrea Constand var overstået.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.