Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dommer buhet ud i indisk voldtægtssag

De fem mænd anklaget for drab og gruppevoldtægt mod den 23-årige Jyoti Singh Pandey skal i dag fremstilles retten for første gang. En mulig forsvarer blev buhet ud. Retslokalet ventes ryddet af frygt for mændenes sikkerhed.

Mindeord og opfordringer til respekt for kvinder ligger stadig overalt i Indien.
Mindeord og opfordringer til respekt for kvinder ligger stadig overalt i Indien.

Der var en ophedet stemning i retten i New Delhi, som mandag dannede ramme om det første retsmøde i sagen om voldtægten af en 23-årig kvindelig studerende.

En højesteretssagfører blev buhet ud, da han erklærede sig villig til at stille sig op som forsvarer for de fem mænd, der anklages for voldtægten, der kostede kvinden livet.

Det fik andre tilstedeværende advokater i det tætpakkede retslokale til at buhe ad ham, skriver Reuters. Dommeren, Namrita Aggarwal, afviste at give sagføreren bemyndigelsen til at forsvare de anklagede mænd. Sagføreren havde ikke på forhånd været forbi fængslet for at få en underskrift fra dem.

Derfor er det indtil videre uklart, hvem der vil forsvare de anklagede. Eksperter siger til Reuters, at de manglende forsvarere kan mindske dommens troværdighed og øge muligheden for en ankesag.

Uro og en enorm tilstrømning til retslokalet fik også dommeren til at forlange de mange fremmødte ud af lokalet, og det endte med, at retsmødet blev holdt for lukkede døre.

De fem, samt en sjette medgerningsmand, hvis alder opgives som 17, samlede 16. december Jyoti Singh Pandey og hendes kæreste op i en bus, da de var på vej hjem fra en biograf, hvor de havde set filmen »Life of Pi«.


TV: Indisk retssag om mord og gruppevoldtægt begyndt

 

Kort efter begyndte et timelangt mareridt, hvor den 23-årige kvinde blev seksuelt mishandlet, banket med jernstænger og til sidst smidt af bussen sammen med sin kæreste. Begge nøgne.

Også kæresten var blevet gennembanket med jernstænger, og som en bestialsk afslutning på mishandlingen forsøgte bussens chauffør at køre Jyoti Singh Pandey over.

Den 17-årige får sin sag behandlet ved en ungdomsdomstol. To af mændene har tilkendegivet, at de vil vidne mod resten mod at få nedsat deres straf. Alle fem mænd sigtes for bortførelse, voldtægt og mord, og anklageren kræver dødsstraf for deres forbrydelse.

Anklagemyndigheden hævder at have omfattende retsmedicinske beviser for de seks mænds forbrydelse, og det er tidligere kommet frem, at nogle af mændene har bidemærker på kroppen fra den afdøde kvinde.

Næste retsmøde finder sted 10. januar. Hvornår der falder dom er uvist, men domstolen beskrives som værende »hurtigtarbejdende«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Business
  • Politiko
  • Nationalt
  • Globalt
  • Debat
  • Kultur
  • Livsstil
  • AOK
  • Shop
  • E-avis