Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Domkirke i Köln tændte lys for Germanwings-ofre

Fredag mindedes fremmødte i Kölner Dom besætning og passagerer, der omkom, da Germanwings fly forsætligt blev styrtet mod franske alper i marts.

TYSKLAND: Med 150 lys foran alteret i Kölns enorme domkirke, Kölner Dom, blev besætning og de passagerer, der omkom i Germanwings-flystyrtet 24. marts, fredag mindet, fortæller Reuters.

500 familiemedlemmer var samlet ved mindeceremonien, hvor også Tysklands kansler, Angela Merkel, deltog sammen med præsident Joachim Gauck. Gauck sagde, at ulykken har rystet landet med henvisning til, at andenpiloten om bord på flyet efter alt at dømme styrtede flyet i jorden med vilje.

»Vi bliver konfronteret med en foruroligende destruktiv handling. Vi kan ikke finde svar på spørgsmålet om, hvorfor så mange mennesker skulle dø på grund af en beslutning én person traf,« sagde han ifølge Reuters ved mindegudstjenesten.

Også Spaniens indenrigsminister, Jorge Fernandez Diaz, den franske transportminister, Alain Vidalies, samt direktør i Germanwings Thomas Winkelmann deltog ved gudstjenesten.

24. marts styrtede flyet, der var på vej fra Düsseldorf, ned i alperne 100 kilometer nordvest for den franske by Nice. Alle 150 mennesker om bord omkom.

Det er efterfølgende kommet frem, at andenpilot Andreas Lubitz låste kaptajnen ude, og efterfølgende blev autopiloten indstillet til en højde, der uundgåeligt vil bringe flyet til at styrte mod jorden.

Efterforskere har også meddelt, at søgninger på internettet foretaget af Andreas Lubitz i dagene op til flystyrtet handlede om at begå selvmord og låsemekanismen ind til cockpittet på Airbus 320, der var samme flytype som ulykkesflyet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.