Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dømt for diskrimination: Netto fyrede polsk bøsse

En homoseksuel polak blev fyret fra en Netto-forretning. Alene af den grund at han er bøsse.

Han er nu ved retten i Gorzow tilkendt en erstatning for forskelsbehandling og uretmæssig fyring. Det skriver den polske avis Gazeta Wyborzca. Den danske Netto-kæde skal betale 44-årige Ireneusz Muzalski 18.000 zloty (38.000 kr.)  i erstatning, samt sagens omkostninger.

Muzalski var ansat i Netto i Slubice, der ligger tæt ved grænsen mellem Polen til Tyskland, skriver det danske site polennu.dk.

- Lederen ydmygede mig overfor andre medarbejdere og kunder. Jeg har hørt, at jeg er en mandlig hore og en tæve, siger Muzalski.

Lederen hånede sin ansatte på en vulgær måde. Ikke nok med Muzalskis seksualitet. Han er også overvægtig.

- Lederen spurgte, hvordan man kunne ansætte sådan en svans med min vægt. Jeg sad bare der med min tykke røv på stolen, sagde han. Endelig fyrede han mig, siger Muzalski til Gazeta Wyborzca.

Diskrimination

Muzalski krævede at få sit job tilbage og en økonomisk kompensation. Retten anerkendte, at fyringen var ubegrundet i følge kontrakten, Muzalski havde underskrevet med Netto. Retten bekræftede samtidig, at der var tale om diskrimination.

- Dommen er et klart signal og en advarsel til andre arbejdsgivere, siger Roman Makowski, vicepræsident for byretten i Gorzow.

Nettos polske ledelse modtager dommen og har lovet at betale erstatning med det samme. Den homofobiske Netto-bestyrer er fratrådt sin stilling. Det blev offentliggjort umiddelbart efter domsafsigelsen.

 - Hele sagen behandles som en meget trist hændelse. Det skete er ikke acceptabelt i vores virksomhed, siger polsk Nettos PR-chef Mariola Skolimowska.

Netto påbegyndte i september 1990 en internationaliseringsproces. Der findes i dag mere end 600 butikker i nabolandene Tyskland, Polen, England og Sverige.

I 2010 fik Dansk Supermarked et tilbud fra den engelske detailgigant Asda, som ville overtage Netto-butikkerne i England. Handlen blev gennemført i maj og købssummen lød på 6,8 mia. kr. Netto ejes af Dansk Supermarked, som i dag reelt er ejet af A.P. Møller-Mærsk, der sidder på 67,68 pct af aktierne.

Bt.dk har forgæves henvendt sig til Nettos presse og kommunikationsafdeling. Vi vil gerne spørge, om firmaets har politik med hensyn til diskrimination af minoriteter blandt de mange tusinde ansatte i det nordlige Europa. Og hvad firmaet i givet fald gør for at indarbejde politikken i de mange butikker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.