Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dødstallet stiger efter hooligandom

Egyptens nationale råd fordømmer gadevolden og opfordrer til dialog, efter massive uroligheder har kostet en lang række mennesker livet.

»Al ahly«-fans.
»Al ahly«-fans.

Mindst 30 personer har lørdag mistet livet som følge af de voldelige optøjer og sammenstød, der er brudt ud, efter en egyptisk domstol har idømt 21 personer dødsstraf for uroligheder på et fodboldstadion sidste år. Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der oplyser, at det samlede dødstal som følge af de seneste dages voldelige protester har rundet 39 personer.

I kølvandet på dommen udbrød der omfattende uroligheder i byen Port Said nordøst for Cairo, der også lagde ramme om tragedien på fodboldstadionet 1. februar.

Lørdag har Egyptens nationale råd, ledet af præsident Morsi, fordømt gadevolden, og rådet har opfordret til national dialog, så man kan få sat en stopper for sammenstødene, oplyser landets informationsminister ifølge Reuters.

Rådet overvejer desuden at erklære undtagelsestilstand i nogle af de værst ramte områder, hvor man også overvejer at indføre udgangsforbud.

Ifølge meldinger fra Egypten er der politibetjente blandt de dræbte, og flere end 200 meldes såret i optøjerne, der er brudt ud, fordi mange borgere i Port Said er vrede over, at det er folk fra deres by, der skal bøde for fodboldtragedien.

Det kostede hele 74 mennesker livet, da en foldboldkamp endte med voldsomme uroligheder på stadionet i byen, og nu skal 21 mennesker altså betale den højeste pris for at have været indblandet i voldshandlingerne.

Hele 73 personer har været anklaget for at have deltaget i urolighederne, der brød ud på stadion efter en kamp mellem Cairos Al Ahli-fodboldhold og det lokale al-Masry-hold.

Tilskuere blev trampet ihjel eller faldt ned fra tribunerne, da de prøvede at flygte fra urolighederne, der opstod, da tilhængere af al-Masry gik til angreb på tilhængere fra det andet hold. De fleste af de dræbte var således tilhængere af Al Ahli.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.