Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dødstal på 75 efter japansk uvejr overstiger 2014-katastrofe

Uvejret har efterladt hele landsbyer begravet i vand og mudder. Kun toppen af trafiklysene stikker op.

Det voldsomme uvejr har flere steder efterladt hele landsbyer begravet i vand og mudder. Martin Bureau/Ritzau Scanpix
Det voldsomme uvejr har flere steder efterladt hele landsbyer begravet i vand og mudder. Martin Bureau/Ritzau Scanpix

Historisk kraftig regn har i løbet af de seneste dage dræbt mindst 75 mennesker i Japan.

Det oplyser myndighederne mandag. Søndag lød det bekræftede antal døde på 48.

Mange andre savnes fortsat efter uvejret, som har forårsaget oversvømmelser og jordskred og ødelagt store dele af den centrale og vestlige del af landet.

Lokale medier rapporterer, at dødstallet kan være så højt som 90.

Premierminister Shinzo Abe advarede søndag om, at det er "et kapløb mod tiden" for at redde folk, som desperat har brug for hjælp fra redningsarbejdere.

I landsbyer i den centrale og vestlige del af Japan sidder beboere fanget på hustage, hvor de har søgt i sikkerhed fra de voldsomme oversvømmelser.

Flere end 50.000 redningsarbejdere, politibetjente og militærfolk er sat ind for at afhjælpe katastrofen.

Det voldsomme uvejr har flere steder efterladt hele landsbyer begravet i vand og mudder. Nogle steder er det kun toppen af trafiklysene, der stikker op.

Dødstallet er steget støt de seneste dage, i takt med at redningsarbejdere er nået frem til de ramte områder.

Tallet har nu oversteget dødstallet fra den seneste katastrofe relateret til regn i landet. I 2014 mistede mindst 74 mennesker livet i jordskred forårsaget af kraftig regn i regionen Hiroshima.

Japans meteorologiske institut har udsendt særlige vejrvarslinger, der gælder for den vestlige del af Japans største ø, Honshu.

Her opfordres borgerne til at være ekstra varsomme, da der er risiko for jordskred, stigende vandstand i floderne og kraftig vind.

I Motoyama, en by på øen Shikoko, faldt der 583 millimeter regn på 24 timer mellem fredag og lørdag morgen. Til sammenligning falder der i gennemsnit 792 millimeter i Danmark i løbet af et helt år.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.