Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dødstal krydser 2000, mens efterskælv ryster Nepal på ny

Mens myndighederne i Nepal fortsætter med at bjærge mennesker fra murbrokker, har et nyt efterskælv rystet regionen og atter startet laviner ved Mount Everest.

Søndag morgen dansk tid ryster nye efterskælv Nepal.
Søndag morgen dansk tid ryster nye efterskælv Nepal.

NEPAL: Dødstallet efter lørdagens jordskælv i Nepal fortsætter med at stige støt i takt med, at redningsmyndigheder bjærger stadig flere lig ud fra murbrokker og sammenstyrtede bygninger.

Ifølge Reuters har dødstallet alene i Nepal nu krydset 2.200 personer. For hele regionen menes dødstallet at være over 2.300, hvor både Indien, Bangladesh og Tibet også blev ramt af skælvene.

Søndag kæmper redningsmyndighederne fortsat for at danne sig et overblik over situationen i hele Nepal. Et arbejde, der bliver besværliggjort af, at store områder er koblet af den fysiske såvel som digitale infrastruktur. Af samme grund forventer nødhjælpsorganisationer, at dødstallet vil fortsætte med at stige de kommende dage.

Arbejdet blev yderligere udfordret af et kraftigt efterskælv søndag morgen dansk tid, der er blevet målt til 6,8 på Richterskalaen. Det største skælv siden gårsdagens første jordskælv, der blev målt til 7,9, og som var det kraftigste i 81 år.

Søndagens efterskælv fik ifølge Reuters bygninger til at »skælve« i hovedstaden Katmandu og hele vejen til Delhi i det nordøstlige Indien.

Ifølge CNN startede efterskælvet på ny laviner ved verdens højeste bjerg, Mount Everest, hvor 17 personer omkom ved lørdagens jordskælv. Der savnes fortsat en del personer ved bjerget, der er særlig besøgt i april, da forårsmånederne er højsæson for bjergbestigere.

I Nepals hovedstad Katmandu beretter myndighederne om overfyldte hospitaler, alt i mens redningsarbejdere fortsætter med at hive levende såvel som døde personer ud fra de sammenstyrtede bygninger.

Udenrigsministeriets Borgerservice arbejder fortsat på at få kontakt til de danskere, der opholder sig i landet. Der er foreløbig ingen meldinger om danskere blandt de dræbte og sårede.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.