Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dødstal efter jordskælv i Ecuador er nu over 400

Genopbygning efter jordskælv kommer til at koste milliarder af dollar, siger Ecuadors præsident.

Quito: Redningsmandskab bliver ved med at finde omkomne efter et kraftigt jordskælv i Ecuador lørdag.

Ifølge den seneste opgørelse fra myndighederne er dødstallet nu oppe på 413 personer.

Desuden er flere end 2600 personer kommet til skade i forbindelse med skælvet, der betegnes som det kraftigste i årtier i Ecuador.

Adskillige bygninger og veje er kollapset i en række byer, og det bliver en bekostelig opgave at udbedre skaderne, vurderer præsident Rafael Correa.

- Genopbygningen vil koste milliarder af dollar, siger han under et besøg i byen Portoviejo, hvor adskillige bygninger er styrtet sammen.

I forvejen er økonomien i landet med 16 millioner indbyggere svækket på grund af de lave oliepriser. Eksport af olie er blandt Ecuadors vigtigste indtægtskilder.

Landets største olieraffinaderi er tilsyneladende uskadt efter skælvet, men eksporten af bananer, blomster, kakaobønner og fisk kan blive sat tilbage på grund af ødelagte veje, der gør det vanskeligt at få varerne frem til kysterne og havnebyerne.

Internationalt er der hjælp på vej. Både i form af redningsmandskab, læger og penge. Udenlandske långivere har allerede stillet 600 millioner dollar til rådighed, der skal finansiere den igangværende redningsindsats og hjælpearbejdet.

Regeringen har mobiliseret omkring 13.500 soldater til de værst ramte områder. Desuden er cirka 400 redningsarbejdere blevet fløjet ind fra andre latinamerikanske lande, mens Cuba bidrager med en gruppe læger.

Desuden vil Ecuador modtage to milliarder dollar fra Kinas Udviklingsbank. Det oplyser regeringen mandag ifølge Reuters.

Skælvet ramte lørdag ud for Ecuadors stillehavskyst med en styrke på 7,8.

Myndighederne i det sydamerikanske land har indført undtagelsestilstand efter naturkatastrofen, der er den største i Ecuador siden 600 mennesker mistede livet under et tilsvarende kraftigt jordskælv i 1979.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.